Τα αποστακτήρια της JURA ιδρύθηκαν το 1810 στο μικρό νησί Jura κοντά στα παράλια της Σκωτίας, και από τότε μέχρι και σήμερα παράγουν εκλεκτά single malts, βραβευμένα πολλές φορές διεθνώς.
Στη Δυτική Πλευρά της Σκωτίας, σε ένα απομονωμένο νησί που ακόμα και ο Τζωρτζ Οργουελ έχει περιγράψει ως το πλέον απρόσιτο, βρίσκεται αυτό το αποστακτήριο. Οι λιγοστοί κάτοικοι ανέκαθεν παρήγαγαν ουίσκυ, επίσημα ωστόσο η απόσταξη ξεκίνησε το 1810. Το 1961 οι εγκαταστάσεις ανακατασκευάστηκαν και έκτοτε λειτουργεί με τόση επιτυχία, που το 2006 κέρδισε το χρυσό βραβείο ποιότητα στον διαγωνισμό Monde Selection.
Στρογγυλό και ελαιώδες με φλοιό λεμονιού, κριθάρι και κρεμώδες βούτηρο στη μύτη, ενω γλυκές γεύσεις ροδάκινου με μια επίγευση θαλάσσιας αύρας έρχονται να ολοκληρώσουν την εικόνα. Ένα υπέροχο whiskey ιδανική εισαγωγή στα single malt.