Είναι η “βασίλισσα” της Ευρώπης. Η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ. Διαχρονικά. Πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης είναι και η ομάδα του αιώνα. Αυτό το βραβείο το πήρε από τα “Global Awards” που διεξήχθησαν στο Ντουμπάι!Όλοι όσοι ψήφισαν έπρεπε να σκεφτούν ποια ομάδα ξεχώρισε από το 2001 μέχρι και το 2020. Οι ομάδες πολλές. Ωστόσο, καμία άλλη δεν είχε τη λάμψη των “μερένχες” που κατά καιρούς εκτός από θέαμα και γκολ έχουν προσφέρει στον κόσμο τους και και πολλές κούπες.
Κάτι που έπαιξε μεγάλο ρόλο για το παραπάνω αποτέλεσμα. Σίγουρα στο ίδιο χρονικό διάστημα είδαμε και άλλους πολλούς συλλόγους που ξεχώρισαν ή που κυριάρχησαν. Όπως για παράδειγμα η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα ή η Μπάγερν Μονάχου. Όμως, καμία από αυτές δεν κατάφερε να ξεπεράσει στο τέλος τους Μαδριλένους που έγιναν κάτοχοι ενός ακόμη σπουδαίου επιτεύγματος.
Όλα πάνε στη… Ρεάλ Μαδρίτης!
Από το 2001 μέχρι και το 2020 έχουν περάσει πολλοί προπονητές από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σπουδαίες προσωπικότητες. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της. Αν κάτσουμε να τους μετρήσουμε σίγουρα θα χάσουμε την μπάλα. Σίγουρα θα χάσουμε το μέτρημα. Και σίγουρα θα αδικήσουμε μερικούς.
Οι Μαδριλένοι για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούσαν να συνδυάσουν θέαμα με αποτέλεσμα. Μπορούσαν να τα κάνουν όλα. Σκορπούσαν τον φόβο και τον τρόμο. Σίγουρα από το 2001 μέχρι και το 2020 δεν ήταν πάντα στην κορυφή. Όμως, τις πιο πολλές φορές εκεί μπορούσε να τους βρει κάποιος. Ειδικά στην Ευρώπη.
Γι’ αυτό το λόγο και κατάφεραν να κάνουν δικό τους το εν λόγω βραβείο. Παρόλα αυτά το πιο δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή. Αλλά να παραμείνει εκεί. Ο Ζινεντίν Ζιντάν και οι παίκτες του το γνωρίζουν από πρώτο χέρι και δεν έχουν σκοπό να φύγουν από τον θρόνο τους. Εκεί όπου έκατσαν την περασμένη σεζόν εντός των συνόρων.
Όσο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα θα δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, προκειμένου να το κατακτήσουν για 14η φορά!