Την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό, το Σάββατο 2 Απριλίου, θα τιμήσουν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμος Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στη διεθνή καμπάνια, «Light it up Blue».
Οι δύο φορείς, υλοποιώντας τη δράση «Ανάψτε Μπλε Φως», στο πλαίσιο της καμπάνιας, θα προχωρήσουν στη φωταγώγηση με μπλε χρώμα του Λευκού Πύργου, των Ομπρελών του Ζογγολόπουλου και του info kiosk στον Κήπο της Άμμου στη Νέα Παραλία, την στιγμή που θα φωτιστούν ανάλογα, εκατοντάδες κτίρια και ιστορικά μνημεία σε όλον τον κόσμο.
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας εξάλλου, στο πλαίσιο της δράσης «Φορέστε Μπλε» που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού, θα δημιουργήσει έναν χώρο προσομοίωσης στο Γυάλινο Περίπτερο (info kiosk) που παραχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μέσα στον οποίο και από τις 12.00μμ, έως τις 22.00μμ, οι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται και να βιώνουν πως μπορεί να νιώθει ένα άτομο με αυτισμό. Στη συνέχεια, θα μπορούν να εκφράζουν αυτό το βίωμα τους, με λέξεις ή ζωγραφιές σε ειδική κατασκευή έξω από τον χώρο.
Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βασιλική Νάκου, αναφερόμενη στη συμμετοχή του Κέντρου, στην παγκόσμια καμπάνια στην οποία ηγείται ο οργανισμός Autism Speaks, έκανε λόγο για μια εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια που έχει ως στόχο να σταματήσουν οι διακρίσεις που υφίστανται τα άτομα με αυτισμό, ενισχύοντας παράλληλα την κατανόηση και αποδοχή για αυτό το πρόβλημα, που λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.
«Το ΚΚΠΚΜ περιθάλπει πολλά παιδιά και νέους με αυτισμό στα παραρτήματα του  και για αυτόν τον λόγο συμπράττει με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε μια δράση εξωστρέφειας και ουσίας, ώστε να γίνει γνωστό το ζήτημα του αυτισμού που αυξάνεται ραγδαία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Νάκου.
Ο φωτισμός του Λευκού Πύργου, γίνεται κατόπιν ειδικής  άδειας από την  Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, που ως περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανταποκρίθηκε θετικά στο σχετικό αίτημα και συμμετέχει με αυτόν τον τρόπο στη δράση του ΚΚΠΚΜ.