Νέος συναγερμός για τον κορωνοϊό, αυτή τη φορά στη Σκύδρα Πέλλας, σήμανε την Παρασκευή, με 114 κρούσματα κορονοϊού σε κονσερβοποιία, σε σύνολο περίπου 400 εργαζομένων.

H ανακοίνωση της ΓΓΠΠ

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας Νομού Πέλλας, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Η αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες, από 2 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 έως 11 Οκτωβρίου και ώρα 12.00.

Τριπλασιασμός κρουσμάτων

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ το Σεπτέμβριο στο νομό Πέλλας διαγνώσθηκαν 294 κρούσματα του κορωνοϊού και καταγράφηκαν τέσσερις θάνατοι.Tον περασμένο Αύγουστο τα κρούσματα στην Πέλλα ήταν 105, δηλαδή σχεδόν τριπλασιασμός κρουσμάτων. Μόλις στις 2 Οκτωβρίου ο νομός έχει 114 νέα κρούσματα.

Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το νομό Πέλλας, που βρίσκεται σε καθεστώς αυξημένων περιοριστικών μέτρων.