Είχε κάνει PCR τεστ για κορωνοϊό – Ο 65χρονος μπήκε στη χώρα στις 29 Μαΐου και εισήχθη στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου» την 1η Ιουνίου.
Ρώσος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, είναι ο 65χρονος τουρίστας που νοσηλεύεται διασωληνωμένος από επιπλοκές του κορωνοϊού στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.
Την είδηση είχε κάνει γνωστή, νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος. Όπως είπε, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο εν λόγω νοσηλευόμενος μπήκε στη χώρα μας με αρνητικό τεστ στις 29 Μαΐου.
Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, μελετώντας το ιστορικό του, τον προηγούμενο μήνα είχε νοσήσει όλη του η οικογένεια, επίσης με κορωνοϊό. Η εισαγωγή του στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου» έγινε χθες, Τρίτη, 1η Ιουνίου.
Όπως προκύπτει, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 65χρονος τουρίστας ενδέχεται να είχε μπει στη χώρα με πλαστό πιστοποιητικό. Και αυτό, καθώς φέρεται να είχε κάνει PCR τεστ για κορωνοϊό, το οποίο δεν μπορεί να δώσει ψευδές αποτέλεσμα.