Ο Ντέιβιντ Ίνγκραμ ήρθε στην Ελλάδα για να τιμήσει τα 100 χρόνια ζωής του μπασκετικού Ηρακλή και έσμιξε σε μία ιστορική συνάντηση με τον Νίκο Γκάλη!

Ο Νίκος Γκάλης ήταν επίσης προσκεκλημένος του Ηρακλή στο γεμάτο κόσμο “Ιβανώφειο” από φανς της ομάδας που υποδέχτηκαν τον κορυφαίο ξένο παίκτη στην ιστορία της, τον Ντέιβιντ Ίνγκραμ.

Και εγένετο έτσι η ιστορική συνάντηση δύο εκ των κορυφαίων σκόρερ που ανέδειξε το ελληνικό πρωτάθλημα, για να μην πούμε με σιγουριά των καλύτερων! Επί τέσσερα χρόνια ήταν το 1-2 στον πίνακα με τον Γκάλη πάντα πρώτο κι εξωφρενικούς μέσους όρους που πάντα ξεπερνούσαν τους 32-33 πόντους κι έφταναν ως τους 37-38!

 

Ο Ηρακλής γιόρτασε τα 100 χρόνια ζωής του μπασκετικού του τμήματος με λαμπρότητα και κατάφερε να φέρει κοντά τους δύο σπουδαίους αντιπάλους οι οποίοι δεν έκρυψαν τη χαρά τους για το συναπάντημα αυτό.

Ίνγκραμ και Γκάλης τιμήθηκαν από τον “Γηραιό” σε δύο συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης και συνομίλησαν μεταξύ τους, ενθυμούμενοι τα παλιά από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και τις αρχές του ’90.

Στο “Ιβανώφειο” βρέθηκε κι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, λίγες ώρες πριν μεταβεί στο “Nick Galis Hall” μαζί με τον… Νίκο Γκάλη για το παιχνίδι της Εθνικής.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση με πρωταγωνιστές τον Ντέιβιντ Ίνγκραμ και τον Νίκο Γκάλη.

Διαβάστε αναλυτικά τι έγινε σήμερα (28/11) στο “Ιβανώφειο” από την ιστοσελίδα της ΚΑΕ:

“Η συνύπαρξη του Ντέιβιντ Ίνγκραμ με τον Νίκο Γκάλη έδωσε ιδιαίτερη λάμψη στη σημερινή (28/11) εκδήλωση για τα αυριανά (29/11) 113α γενέθλια του ΗΡΑΚΛΗ και τα 100ά του τμήματος μπάσκετ, που πραγματοποιήθηκε στο γεμάτο Ιβανώφειο και ήταν αντάξια της τεράστιας ιστορίας του συλλόγου. Οι δυο παλιοί άσοι του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ συναντήθηκαν, μετά από 30 χρόνια και αποθεώθηκαν από τον κόσμο, φέρνοντας στο μυαλό όλων αναμνήσεις από προηγούμενες δεκαετίες.

Ο ζωντανός θρύλος του μπασκετικού ΗΡΑΚΛΗ παρέλαβε την τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον Σύλλογο από τα χέρια του διοικητικού ηγέτη και χρηματοδότη της ομάδας μπάσκετ, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 μέχρι τις αρχές του ’90, Κώστα Χαΐτογλου. “Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους, όσοι βρίσκονται σήμερα (28/11) εδώ. Δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι θα συνέβαινε αυτό σήμερα. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Ηρακλάρα baby”, είπε ο Ίνγκραμ, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Ο κ. Χαΐτογλου με τη σειρά του υποστήριξε δια μικροφώνου: “Συγκίνηση και ωραίες αναμνήσεις. Το 1987, που ήρθε στην Ελλάδα ο Ντέιβιντ, ήταν μια επιλογή, που δεν ξέραμε αν θα βγει. Ήταν ένας καταπληκτικός παίκτης, αλλά κι ένας θαυμάσιος άνθρωπος. Μια εμβληματική προσωπικότητα. Βοήθησαν βέβαια και οι Έλληνες που αγωνίζονταν σ’ εκείνη την ομάδα, ώστε ο Ηρακλής να έχει εξαιρετική πορεία στη δική μου θητεία, την οποία εύχομαι να έχει πάντα η ομάδα”.

Στην πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης, ο κορυφαίος ξένος καλαθοσφαιριστής στην ιστορία του ΗΡΑΚΛΗ, τιμήθηκε από τον σπουδαιότερο, κατά πολλούς, Έλληνα αθλητή όλων των εποχών. “Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη θερμή υποδοχή. Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση του Ερασιτέχνη ΗΡΑΚΛΗ. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για έναν αθλητή, όταν τον τιμάει ένας μεγάλος αντίπαλος. Ο Ντέιβιντ ήταν ένας καταπληκτικός παίκτης, με ευχέρεια να σκοράρει από οποιοδήποτε σημείο. Θεωρώ ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ ήταν τυχερός που είχε έναν τόσο σπουδαίο παίκτη”, ήταν τα λόγια του Νίκου Γκάλη, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Νωρίτερα απηύθυναν χαιρετισμό, με αφορμή τα γενέθλια του Συλλόγου και του τμήματος μπάσκετ, ο Πρόεδρος του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ, Φώτης Θέος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος.

Βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στον ΗΡΑΚΛΗ και στο ελληνικό μπάσκετ οι Αριστείδης Μούμογλου, Κώστας Χαΐτογλου, Τάσος Βλαχόπουλος, Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου, Κώστας Μπογατσιώτης, Κώστας Πιλαφίδης, Τάκης Καρατζουλίδης, Γιάννης Τσουμής, Σωτήρης Σακελαρίου, Λευτέρης Κακιούσης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Βασίλης Μάντης, Νίκος Δουβής, Νίκος Παναγιωτίδης, Στέλιος Γκιουζέλης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Νίκος Τζήκας, Νίκος Νούσιας, Μάκης Καλανταρίδης, Κυριάκος Ακσεχέρογλου, Άγις Κυνηγόπουλος, Δημήτρης Φινοκαλιώτης, Παύλος Τσακίρης”.