Ο Κροάτης είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει στον φετινό ΠΑΟΚ. Οι εμφανίσεις του στον χώρο του κέντρου ικανοποιούν και τον κάθε δύσπιστο, με τον προπονητή του, Άμπελ Φερέιρα να τον διατηρεί βασικό και αναντικατάστατο. Ο έμπειρος χαφ έχει καταφέρει να δέσει πλήρως με τα θέλω του προπονητή του βάζοντας στην ομάδα τις δικές του αρετές τόσο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι.

Η επιρροή του στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ είναι τέτοια που αναγκάζει τον σύλλογο να σκεφτεί πρόωρα την αγορά των δικαιωμάτων του από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Κροάτης μέσος ανήκει στους Πορτογάλους, ωστόσο όπως διαρρέεται οι Ίβηρες παρουσιάζονται διαλλακτικοί στις πρώτες συζητήσεις τους με την πλευρά του ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, Μάριο Μπράνκο, τρέχει προσωπικά την υπόθεση, η οποία για την ώρα εξελίσσεται με καλό τρόπο.

Όπως αναφέρεται, οι Πορτογάλοι παρουσιάζονται διαλλακτικοί να ρίξουν τις οικονομικές τους απαιτήσεις διευκολύνοντας το έργο του ΠΑΟΚ να προβεί στην αγορά του παίκτη του καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα το ποσό που απαιτείται για την αγορά του Κροάτη αγγίζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μπορούν να δώσουν βάσει μάλιστα και της αγωνιστικής εικόνας του 25χρονου άσσου.