Η ανακούφιση της κοινωνίας από τις συνέπειες της κρίσης λόγω της πανδημίας, το στοίχημα της διατήρησης της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά και η εξοπλιστική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Thessaloniki Helexpo Forum.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ τον τελευταίο χρόνο, αναφέροντας την υγειονομική κρίση, την μεταναστευτική, αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

«Δίπλα στην αγωνία και την ανασφάλεια ανατέλλει ταυτόχρονα μία νέα αυτοπεποίθηση», είπε ο πρωθυπουργός. «Μια νέα εθνική αισιοδοξία ότι μαζί κράτος και πολίτες θα τα καταφέρουμε και τώρα. Κι ότι θα βγούμε από αυτή την περιπέτεια πιο δυνατοί», τόνισε. Επισήμανε μάλιστα ότι κατά την περυσινή αντίστοιχη ομιλία του κανείς δεν φανταζόταν τι θα επακολουθούσε. «Η υγειονομική κρίση χτύπησε όλο τον πλανήτη».

Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε 12 εξαγγελίες για την ανακούφιση όσων έχουν πληγεί από την κρίση και την ελάφρυνση της μεσαίας τάξης, 6 εξαγγελίες για την ενίσχυση της Εθνικής ‘Αμυνας τόσο σε επίπεδο εξοπλιστικών προγραμμάτων όσο και σε αυτό της ενίσχυσης του προσωπικού, καθώς και 12 μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα ξεδιπλωθούν στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών.