Ο κορονοϊός και τα κινητά τηλέφωνα

0
44

Ο κορονοϊός αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητας μας και θα πρέπει να λαμβάνουμε τα κατάλληλη μέτρα για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Το γεγονός ότι μεταδίδεται πολύ εύκολα θα πρέπει να μας κάνει να προσέχουμε ιδιαιτέρως όταν μετακινούμε, ταξιδεύουμε και μπαίνουμε για παράδειγμα στο αεροπλάνο ή το πλοίο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να προσέχουμε πολύ και πού ακουμπάμε το κινητό μας. Κι αυτό γιατί αποτελεί το αντικείμενο που πιάνουμε συνέχεια και το ακουμπάμε στο πρόσωπό μας αφού έχουμε πιάσει διάφορες επιφάνειες. Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι είναι να πλένουν τα χέρια τους ώρες αργότερα. Είναι λάθος. Γιατί ναι μεν τα χέρια καθαρίζουν αλλά το κινητό τηλέφωνο συνεχίζει να διατηρεί τον ιό ζωντανό επάνω του.

Με αυτό το απλό καθημερινό παράδειγμα μπορείς να φανταστείς πόσο εύκολα μπορεί να μεταδοθεί ο κορονοϊός από εκεί που δεν μπορείς να το διανοηθείς.Γι’ αυτό και θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας συγκεκριμένες οδηγίες που πρέπει να τηρούμε. Τα δύο βασικά βήματα είναι τα εξής:

1. Πλύνε τα χέρια σου πριν αγγίξεις το τηλέφωνό σου.

Τι σημαίνει αυτό; Συχνότερο πλύσιμο, λιγότερη επαφή μαζί του. Αυτή η μικρή αλλαγή στο τρόπο ζωής μας εξασφαλίζει την υγεία μας και λιγότερο «πονοκέφαλο». Ο κορονοϊός δεν μπορεί εύκολα να επιβιώσει σε τέτοιες συνθήκες.

2. Καθάρισε το τηλέφωνό σου σχολαστικά.

Η Apple ενημερώνει στις οδηγίες για τη φροντίδα των κινητών της πως το σκούπισμα των σκληρών επιφανειών ενός τηλεφώνου με 70% ισοπροπυλική αλκοόλη είναι μια καλή λύση, αρκεί να μην εισέρχεται υγρασία σε οποιαδήποτε ανοικτή επιφάνεια (όπως για παράδειγμα οι θύρες φόρτισης κ.α). Δεν χρειάζεται να αγοράσεις μαντηλάκια. Το οινόπνευμα που αγοράζεις από το φαρμακείο περιέχει συνήθως 70% ισοπροπυλική αλκοόλη και κάνει μια χαρά.
Πώς να καθαρίσεις το τηλέφωνό σου:

-Χρησιμοποίησε μόνο ένα μαλακό πανάκι που δεν αφήνει χνούδι.

-Μην χρησιμοποιείς χαρτοπετσέτες, οι οποίες μπορεί να γρατσουνίσουν την οθόνη.

-Αποσύνδεσέ το πριν το καθαρίσετε.

-Μην ψεκάζεις απευθείας το τηλέφωνο.

-Απόφυγε τα λευκαντικά ή άλλα προϊόντα καθαρισμού.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Παρακαλούμε καταχώρησε
Παρακαλούμε καταχώρησε το όνομα σου