Σε λίγες ημέρες θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, ενώ πλέον έγινε η πρεμιέρα διαδικτυακά η σειρά ντοκιμαντέρ, που ετοίμασε γι’ αυτόν, ο δημιουργός Παύλος Παυλίδης, με τίτλο «Legend». Ο λόγος για τον “θρύλο” του ελληνικού μπάσκετ, Νίκο Γκάλη.

Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το ξεκίνημα του σπουδαίου αθλητή και την καριέρα του στον Άρη, τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα, την οποία οδήγησε στον άθλο του 1987, αλλά και την επίδραση που έχει ο Γκάλης στον ελληνικό αθλητισμό και την κοινωνία.

Για τον Γκάλη θα μιλήσουν παλιοί συμπαίκτες, μεγάλοι αντίπαλοι και φίλοι του. Όπως οι Βαγγέλης Αλεξανδρής, Διαμαντής Σκόνδρας, Διονύσης Ανανιάδης, Βασίλης Λυπηρίδης, Σωτήρης Σακελλαρίου, Πέτρος Σταμάτης και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Στο πρώτο επεισόδιο εξερευνούμε το ξεκίνημα της καριέρας του Νίκου Γκάλη. Από το Union City και τα “τσιμεντα” του Harlem, μεχρι το Seton Hall και την προσπάθεια ένταξης στους Boston Celtics και το ΝΒΑ. Η πορεία του νεαρού Νίκ και το ξεκίνημα της καριέρας του στην Ελλάδα και τον Άρη Θεσσαλονίκης. Οι μαρτυρίες φίλων και παλίων συμπαιχτών καθως και ανθρώπων που έζησαν από κοντά τον Θρύλο του Ελληνικού μπάσκετ.

Η σειρά θα προβληθεί εντελώς δωρεάν στην ψηφιακή πλατφόρμα Vimeo.