Ο μεγαλύτερος θεσμός πλέον του Φεστιβάλ Βιβλίου έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Φέτος γιορτάζοντας τα σαραντάχρονά του, σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας από όλα τα μέρη της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και πωλήσεων με άνοδο που αγγίζει το 20% -30%.

Το βιβλίο αλλά και οι δημιουργοί του αγκαλιάστηκαν από όλους, το αναγνωστικό κοινό παρέμεινε πιστό στην διαχρονική αξία του. Κάθε βράδυ οι ίδιοι είναι οι πρωταγωνιστές στην κεντρική σκηνή της παραλίας του Λευκού Πύργου, διαδίδοντας και προβάλλοντας το βιβλίο και τον πολιτισμό.

Σε δήλωση του ο κος Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, Πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ ανέφερε: «είναι μεγάλη η χαρά μας που και σε αυτό το Φεστιβάλ η παρουσία των νέων ανθρώπων είναι καθημερινή και αυξητική. Οι νέοι αναγνώστες αλλά και το βιβλιόφιλο κοινό που στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια το βιβλίο, σε μέγιστο βαθμό νοιώθουν πλήρη ικανοποίηση, βλέποντας τη νέα βιβλιοπαραγωγή και συνομιλώντας με τους τριακόσιους και πάνω συγγραφείς που παρευρίσκονται καθημερινά σε εκθετήρια των εκδοτών, παρουσιάζοντας τη δημιουργική γραφή τους. Το ελάχιστο που μπορούμε να απευθύνουμε σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των ανθρώπων του βιβλίου».

Σε εξέλιξη βρίσκονται έως και την Κυριακή που θα πέσει η αυλαία του 40ου Φεστιβάλ Βιβλίου η έρευνα με την Εταιρεία Δημοσκοπήσεων Interview εντός του χώρου της έκθεσης, καθώς επίσης ο διαγωνισμός φωτογραφίας του Φεστιβάλ με αποστολή στα emails : sekve@otenet.gr & sekvethes@gmail.com και η διαγωνισμός του «Βιβλίου του Φεστιβάλ» (ψηφίζεται στην κάλπη που βρίσκεται στην Γραμματεία στο περίπτερο 52).

Το βιβλίο είναι παντός καιρού…
Κι αυτό το καλοκαίρι με ένα βιβλίο στο χέρι…