Πράσινο φως δόθηκε από την Ιταλία για την παροχή κρατικών εγγυήσεων για το δάνειο 6,3 δισ. ευρώ στο ιταλικό τμήμα της Fiat Chrysler, ανοίγοντας το δρόμο για το μεγαλύτερο δάνειο σε ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το ελεγκτικό δικαστήριο της Ιταλίας υπέγραψε το διάταγμα, σε ένα τελικό βήμα για μια μακρά και αμφισβητούμενη διαδικασία για την έγκριση του δανείου. Η έγκριση του δικαστηρίου ακολουθεί προηγούμενη έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.
Το ιταλικό τμήμα της FCA έχει αξιοποιήσει τα προγράμματα χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης της Ρώμης λόγω κορωνοϊού για να εξασφαλίσει μια τριετή διευκόλυνση που υποστηρίζεται από το κράτος για να βοηθήσει τις δραστηριότητες του ομίλου στη χώρα, καθώς και τον τομέα των αυτοκινήτων της Ιταλίας στον οποίο λειτουργούν περίπου 10.000 επιχειρήσεις.
Το δάνειο θα εκταμιευτεί από τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας Intesa Sanpaolo, η οποία έχει ήδη προχωρήσει τη διαδικασία, εν αναμονή της έγκρισης των εγγυήσεων που θα παρέχει η κυβέρνηση στο 80% του ποσού μέσω του οργανισμού εξαγωγικών πιστώσεων SACE.