Επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής (ΕΣΑΚΕ) του πρωταθλήματος επανεξελέγη όπως αναμενόταν ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, στις σημερινές εκλογές που έγιναν. Στην σημερινή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των ΚΑΕ μελών του Συνδέσμου, έλαβε με 11 ψήφους και δυο λευκά, όντας ο μοναδικός υποψήφιος.

Εκλέχθηκαν επίσης, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Μιχάλης Μελής, Γενικός Γραμματέας ο κ. Γιώργος Πανταζόπουλος, ενώ στην θέση του Ταμία παραμένει ο κ. Χρήστος Μήλας.

«Ευχαριστώ θερμά την Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ και τις ομάδες της Stoiximan Basket League για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους προκείμενου να συνεχίσω για τρίτη θητεία στην προεδρία του ΕΣΑΚΕ», δήλωσε ο κ. Γαλατσόπουλος μετά την επανεκλογή του και επισήμανε: «Με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας ξεπερνάμε τις δυσκολίες της πανδημίας και παράλληλα θέτουμε τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του Πρωταθλήματος».

Στην συνέχεια ανέφερε τα εξής: «Πετύχαμε την αναβάθμιση του ρόλου του ΕΣΑΚΕ μέσω της επιστροφής στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Πρωταθλήματος μετά από 20 χρόνια και της θεσμικής αλλαγής που δίνει στον Σύνδεσμο μας ουσιαστικό λόγο στην αδειοδότηση των ομάδων. Σε συνδυασμό με την αναβίωση του EKO All Star Game και την θέσπιση του WATT + VOLT Super Cup το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ έκανε σημαντικά βήματα προόδου».

Τέλος, κατέληξε: «Μπροστά μας έχουμε τις προκλήσεις της μετά πανδημίας εποχής και της ψηφιακής μετάβασης. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί ομάδες, παίκτες και προπονητές της Stoiximan Basket League θα προσφέρουμε συγκινήσεις, θέαμα και όμορφες στιγμές στους φιλάθλους, όπως, επίσης, θα ανταποδώσουμε με περισσότερες και ανανεωμένες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης την αγάπη της ελληνικής κοινωνίας για το μπάσκετ».