Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ.Αυγενάκης ενέκρινε σχεδόν 20.000 ευρώ, για την ακρίβεια 19.840 ευρώ, για φωτογραφίες και βίντεο στο Τόκιο.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του ως υφυπουργός αθλητισμού να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να είναι δίπλα στους Ελληνες αθλητές, ωστόσο το κόστος για την προσωπική του προβολή προκαλεί σε μία περίοδο που ο μέσος Ελληνας υποφέρει οικονομικά. Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση, το κόστος – πρόκληση θα ξοδευτεί για την φωτογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση των αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στο πλαίσιο των Δημοσίων Σχέσεων του υφυπουργού!

Στην επίσημη απόφαση έγκρισης του κονδυλίου αναφέρονται τα εξής:

«Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους: 19.840,00 € (δέκα εννέα χιλιάδων οκτακοσίων σαράντα ευρώ ) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Ειδικού Φορέα 1021 – 101, αναλυτικού λογαριασμού εξόδων 2420906001, οικ. ετος 2021 για την φωτογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση των αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στο πλαίσιο των Δημοσίων Σχέσεων του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού τόσο στην Ελληνική Επικράτεια όσο και κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών — Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Καθώς επίσης για τη δαπάνη δημιουργίας βιντεομηνυμάτων και φωτογράφισης αθλητών, προς χρήση από τα social media και τα ΜΜΕ, για τις ανάγκες της ενημερωτικής καμπάνιας «ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο».