Έρευνα της Volvo δείχνει ότι τα υβριδικά της αυτοκίνητα στην Ελλάδα καλύπτουν περισσότερα χιλιόμετρα με ηλεκτρική ενέργεια, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στην έρευνα που πραγματοποίησε σε παγκόσμια κλίμακα η Volvo αποδείχτηκε ότι το 41,4% των χιλιομέτρων που διανύει ένα δικό της plug-in αυτοκίνητο γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Η έρευνα έγινε πάνω σε αυτοκίνητα της Volvo, ωστόσο οι αποκλίσεις υβριδικών αυτοκινήτων άλλων εταιρειών δεν είναι σημαντικές.

Το επίτευγμα των Ελλήνων οδηγών τυγχάνει μάλιστα επιβράβευσης από τη σουηδική εταιρεία, καθώς θα επιδοτήσει τους κατόχους plug-in υβριδικών αυτοκινήτων της στη χώρα μας για την ηλεκτρική ενέργεια που θα ξοδέψουν σε διάστημα ενός έτους. Αυτό σημαίνει ότι όση ηλεκτρική ενέργεια αγόρασε το όχημα από τις εταιρείας παροχής ενέργειας σε διάστημα ενός έτους, θα τους αποδοθεί με την τρέχουσα τιμή κιλοβατώρας.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να φέρει περισσότερους οδηγούς στην αγκάλη της ηλεκτροκίνησης, ενώ, ταυτόχρονα, ανοίγει το δρόμο και σε άλλες εταιρείες να ξεκινήσουν αντίστοιχα προωθητικά προγράμματα. Φυσικά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τελούμε εν αναμονή των κυβερνητικών εξαγγελιών για κίνητρα, οικονομικά και φορολογικά, αγοράς ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων μέσα στο 2020.