Στο Φουαγιέ του Αρχαιολογικού μουσείου Θεσσαλονίκης θα μας υποδεχτούν οι Heidi Kay Begay και Νίκος Κυριόσογλου σε ένα ρεσιτάλ με έργα για φλάουτο και πιάνο των Bach, Ibert, Blackhorse, Varese και Burton το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης.

Η Heidi Kay Begay

Η Δρ Heidi Kay Begayείναι αυτοαπασχολόυμενη φλαουτίστα ,η οποία έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια αλλά και σε ανεξάρτητες σχολικές συνοικίες ενώ συνεργάζεται με μη κερδοσκοπικούς μουσικούς οργανισμούς.
Πρόσφατες εμφανίσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Φλώριδα, το Τέξας, το Σικάγο, την Ουάσιγκτον DC, μεταξύ άλλων.

Οι ερευνητικές δημοσιεύσεις της Heidi παρουσιάζονται στα περιοδικά Flute View και Flute Talk . Τέλος, είναι κριτής για την Εθνική Ένωση Φλάου (NFA) και την Ένωση Εκπαιδευτών Μουσικής του Τέξας (TMEA).

Οι τίτλοι της Heidi περιλαμβάνουν ένα DMA από το Texas Tech University, ένα MM από το Northwestern State University της Λουιζιάνα και ένα πτυχίο μουσικής από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Ο Νίκος Κυριόσογλου

Ο Νίκος Κυριόσογλου σπούδασε με τους Φανή Καραγιάννη, Νίκο Τασόπουλο και Τατιάνα Παπαδοπούλου. Απόκτησε δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ενώ είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης και της Ανωτάτης Μουσικής Ακαδήμίας του Φράιμπουργκ. Παράλληλα μελέτησε με κορυφαίους πιανίστες, όπως: Gilead Mishory, Lazar Berman, Δόμνα Ευνουχίδου, Pi-Hsien Chen.

Έχει εμφανιστεί με ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πόλεις της Ελλάδας καθώς και σε Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Αγγλία, Σκωτία, Κύπρο.
Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα « Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης» και στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, ενώ είναι υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγραμματισμού του «Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης», μαζί με τον πιανίστα Χαράλαμπο Αγγελόπουλο.

Πληροφορίες

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης -Φουαγιέ Μουσείου
Μανόλη Ανδρόνικου 6, ΤΘ 506 19 Θεσσαλονίκη
T. 2313 310201
F. 2310 861306
email: amth@culture.gr

Ρεσιτάλ με έργα για φλάουτο και πιάνο
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:30

Είσοδος Ελεύθερη