Στα μέτρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να σταματήσει τη διασπορά του κορωνοϊού αναφέρεται ανταπόκριση του πρακτορείου Reuters με αφορμή την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 6 το πρωί σήμερα.
Το Reuters σημειώνει, μάλιστα, ότι «με αρχή τις 10 Μαρτίου οπότε και άρχισαν να κλείνουν σταδιακά σχολεία, γυμναστήρια, κινηματογράφοι, εστιατόρια, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, εμπορικά καταστήματα, εμπορικά κέντρα, μουσεία και αρχαιολογικά μνημεία, η ελληνική κυβέρνηση ενήργησε νωρίτερα από άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη».
Τo Reuters αναφέρεται στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από κορωνοϊό (624), τον αριθμό των νεκρών (15) αλλά και στο γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Κυριακή ήταν ο μεγαλύτερος για μια ημέρα στην Ελλάδα.
Ειδική αναφορά γίνεται και στο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος προβάλλοντας το παράδειγμα της Ιταλίας με τους εκατοντάδες νεκρούς από τον ιό, δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα πως «είναι ίσως το τελευταίο βήμα και πρέπει να γίνει άμεσα για να υπάρξει αποτέλεσμα. Πρέπει να προστατεύσουμε το κοινό καλό και την υγεία μας. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να επιλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Η παραμονή στο σπίτι είναι συλλογικό καθήκον».
Όπως σημειώνεται στο τηλεγράφημα «σε γενικές γραμμές οι Έλληνες υπάκουσαν στην κυβερνητική οδηγία και παρέμειναν σπίτι, ωστόσο η συμπεριφορά λίγων «επιπόλαιων» που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και κατέφυγαν στα νησιά ή στα εξοχικά τους ανάγκασε την κυβέρνηση να προβεί σε αυτό το μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού»