Με την εξέδρα να βρίσκεται στην μέση του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» και τον ίδιο να είναι πλαισιωμένος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης έκανε κάλεσμα συστράτευσης στους πολίτες της πόλης ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής του εκδήλωσης ο κ. Αγγελούδης άσκησε για άλλη μια φορά κριτική στην διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού του και επανέλαβε ότι ο συνδυασμός του είναι ανεξάρτητος, χωρίς κομματικές στηρίξεις, σε αντίθεση με τους κ.κ. Ζέρβα και Πέγκα. Ο κ. Αγγελούδης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, ενώ έκανε και εντυπωσιακή είσοδο με το τραγούδι των AC DC “Thunderstruck”.

Ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην σχέση του με την πόλη, για την οποία εκτίμησε πως είναι παρατημένη και σήκωσε το γάντι σε όσα είπε ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης από το ίδιο βήμα πριν τέσσερις ημέρες.

Από τις πρώτες κιόλας λέξεις του ξεκαθάρισε ότι η «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» είναι η μόνη ανεξάρτητη, αδέσμευτη και υπερκομματική δημοτική παράταξη που ξεκίνησε από τις γειτονιές, όπως είπε.

«Είναι κομμάτι από τα σπλάχνα της πόλης που ξέρει να ακούει, να κατανοεί και αντιλαμβάνεται τι πραγματικά χρειάζεται η Θεσσαλονίκη. Μια πόλη που μοιάζει σκιά του εαυτού της. Εγκαταλελειμμένη, αφημένη στην τιμωρία του χρόνου» σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημειώνοντας πως «ο δήμος είναι σε αποσύνθεση» και η ευθύνη έχει υπεύθυνο, «τον απερχόμενο δήμαρχο» όπως τόνισε.

aggeloudis-kentriki-proeklogiki-omilia.jpg

Ο κ. Αγγελούδης εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η παράταξή του θα είναι εκείνη που θα «περάσει» στο δεύτερο γύρο των εκλογών «Η κοροϊδία σταματάει στις 8 του Οκτώβρη. Και στις 15 σφραγίζουμε την νίκη για τη Θεσσαλονίκη».

aggeloudis-kentriki-proeklogiki-omilia2.jpg

Ο υποψήφιος δήμαρχος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε σε προβλήματα της Θεσσαλονίκης όπως είναι το κυκλοφοριακό, οι αστικές συγκοινωνίες, η Νέα Παραλία που όπως είπε ρημάζει, τον δημόσιο χώρο, την απουσία πρασίνου. Ειδική αναφορά έκανε στην πλατεία Ελευθερίας για την οποία είπε ότι η εκ νέου μετατροπή της σε πάρκινγκ προσβάλλει τη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

«Αυτά είναι μερικά μόνο από τα δήθεν έργα του απερχόμενου δημάρχου. Ενός ανθρώπου που συνεχίζει ακόμη να μας εμπαίζει, επιμένοντας πως έχει υλοποιήσει το 70% των προεκλογικών του δεσμεύσεων. Η αλήθεια είναι, ότι 70% είναι όσοι σας δείχνουν την πόρτα της εξόδου κύριε Ζέρβα. Μέχρι εδώ. Αντί να κουνάτε το δάχτυλο και να επινοείτε φανταστικούς εχθρούς δώστε πρώτα απαντήσεις σε αυτά που σας καταλογίζουν οι υποψήφιοι σας: Αυτοί που μέχρι χθες ήταν στο συνδυασμό σας και σήμερα δεν είναι, μιλώντας για κόκκινες γραμμές και θέματα ηθικής, για τα οποία δεν είχατε να πείτε ούτε λέξη» τόνισε ο κ. Αγγελούδης, κατηγορώντας τον Κ. Ζέρβα ότι αναζητά στην Αθήνα «υπόγειες» βοήθειες.

aggeloudis-kentriki-proeklogiki-omilia3.jpg

«Πρέπει να επιστρέψουμε στη λογική διεκδικώντας από την αρχή τα αυτονόητα: Μια πόλη καθαρή, λειτουργική, ανθρώπινη, προσβάσιμη, ασφαλή, συμπεριληπτική, ανθεκτική, ευρωπαϊκή» τόνισε ο κ. Αγγελούδης.

Αναλύοντας το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη είπε πως θέλει μια πόλη που δίνει προτεραιότητα στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό. Μια πόλη κοινωνικά ευαίσθητη, με αυτοπεποίθηση και εξωστρέφεια που εμπιστεύεται τα νιάτα της, αξιοποιεί τα κορυφαία Ακαδημαϊκά της Ιδρύματα. Μια πόλη που δεν υποβαθμίζει αλλά αναδεικνύει τα τοπόσημα και τα μνημεία της. Μια πόλη κοσμοπολίτισσα, με διεθνή κουλτούρα συνεργασιών, που προωθεί τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

«Μια πόλη με μια δημοτική αρχή που θα χαρακτηρίζεται από περισσότερη Διαφάνεια, περισσότερη Εμπιστοσύνη, περισσότερη Συμμετοχή και περισσότερη Συλλογικότητα» σχολίασε και συμπλήρωσε: «Δημοκρατική λειτουργία, χρηστή διοίκηση και δημόσια διαβούλευση, αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα οικοδομήσουμε τη διοίκηση μας».

«Γνωρίζω τις δυσκολίες. Αλλά αγαπώ την ευθύνη. Θέλουμε μια Θεσσαλονίκη ακμάζουσα. Μια Θεσσαλονίκη που δεν αντέχει μια ακόμη χαμένη πενταετία. Στις αυξημένες προκλήσεις του σήμερα απαντούμε με πολλή δουλειά» τόνισε.

aggeloudis-kentriki-proeklogiki-omilia5.jpg

Επανέλαβε την πρότασή του για δημιουργία γραφείου Θεσσαλονίκης στην Αθήνα και πως εάν εκλεγεί θα δώσει προτεραιότητα στην καθαριότητα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις προτάσεις του προγράμματός του για:

– «Επόπτη της γειτονιάς», που θα καταγράφει κάθε πρόβλημα στην καθαριότητα και στο δημόσιο χώρο.

-Ανασχεδιασμό του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων και κατανομής των δημοτικών τελών.

– Κατασκευή τριών πρώτων Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης.

– Δημιουργία 1000 νέων θέσεων στάθμευσης κάθε χρόνο.

-Στήριξη της κοινωνίας.

-Ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.

– Δημιουργία του πρώτου δημοτικού γηροκομείου.

– Ίδρυση σε κάθε δημοτική κοινότητα κέντρου διημέρευσης και απασχόλησης ασθενών με Alzheimer.

«Τα τελευταία 4 χρόνια η πόλη μπήκε στον πάγο. Σαν να σταμάτησε ο χρόνος.

aggeloudis-kentriki-proeklogiki-omilia6.jpg

Για αυτό το λόγο, όλα τα έργα μεγάλης κλίμακας είναι αφημένα στην κεντρική εξουσία. Και ο δήμαρχος απλά φωτογραφίζεται με τους Υπουργούς» τόνισε. «Φτάνει πια» υποστήριξε. Παράλληλα, έριξε τα βέλη του και στον κ. Πέγκα χαρακτηρίζοντάς τον «βολικό αντίπαλο» του κ. Ζέρβα και υπενθύμισε ότι ο πρώτος έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

aggeloudis-kentriki-proeklogiki-omilia7.jpg

«Δεν ζητήσαμε από κανένα κόμμα, καμμιά βοήθεια στο πλαίσιο της προεκλογικής διαδικασίας. Οι κομματικές βοήθειες για εμάς είναι ευπρόσδεκτες στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων για την πόλη. Πήραμε το ρίσκο να μη σταθούμε με κομματικά δεκανίκια απέναντι στους ανθρώπους της υπέροχης αυτής πόλης και να τεθούμε στην αυστηρή κρίση τους χωρίς παραμορφωτικούς φακούς και βοηθήματα. Τώρα γιατί ο κ. Ζέρβας που κατήγγειλε τα κομματικά χρίσματα κρύβεται σήμερα πίσω από τη Νέα Δημοκρατία ή γιατί ο άλλος, κατά δήλωση του ανεξάρτητος, ο κ. Πέγκας, διεκδίκησε και έχει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ο καθένας αντιλαμβάνεται τις σκοπιμότητες» τόνισε.

«Το “πάμε και όπου βγάλει” δεν αρμόζει στη Θεσσαλονίκη. Γιατί όλοι μαζί, μπορούμε και θα πάμε την πόλη μας μπροστά. Θα νικήσουμε, όλοι μαζί, μια Ομάδα, μια γροθιά, για τη Θεσσαλονίκη των ονείρων μας. Για τη Θεσσαλονίκη της καρδιάς μας» κατέληξε ο κ. Αγγελούδης.

Μεταξύ άλλων, στην κεντρική εκδήλωση του κ. Αγγελούδη έδωσαν το παρών ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Α’ Θεσσαλονίκης, Ευριβιάδης Ελευθεριάδης, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Αντώνης Σαουλίδης, ο πρώην ευρωβουλευτής Γιάννης Κουκιάδης, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος που συμμετείχε στην επιτροπή προγράμματος, ο πρώην αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαδόπουλος, υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι κ.α.

aggeloudis-kentriki-proeklogiki-omilia11.jpg