Την μετάθεση της απολογίας του για την Πέμπτη θα ζητήσει αύριο το πρωί ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος αναμένεται στις 12 να βρεθεί στο γραφείο της 19ης ανακρίτριας.

Ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας ζητά περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή, η οποία φαίνεται πως ήδη έχει χαραχθεί στο μονοπάτι της πλήρους άρνησης των κατηγοριών.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κούγιας από την στιγμή ανάληψης της υπόθεσης και ανάγνωσης της δικογραφίας, αφήνει αιχμές κατά των ανακριτικών αρχών, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, των μηνυτών και των μαρτύρων, κάνοντας λόγω για αναξιοπιστία των τελευταίων και αποδίδοντάς τους πολιτικές σκοπιμότητες.

Δικογραφία «τηλεγράφημα» χαρακτήρισε το φάκελο που έχει σχηματισθεί σε βάρος του εντολέα του ο γνωστός ποινικολόγος, κάνοντας λόγο για «δήθεν βιασθέντες», ενώ άφησε αιχμές και κατά του προηγούμενου συνηγόρου του κ. Λιγνάδη, λέγοντας ότι θα έπρεπε να γίνει προσφυγή στο ένταλμα σύλληψης γιατί σήμερα θα ήταν ελεύθερος.

«Ο ένας μηνυτής ζει μόνιμα στη Σουηδία και ο άλλος δηλώνει ότι ήταν μοντέλο, οι οποίοι μάλιστα στην ουσία δεν περιγράφουν τίποτα εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη και μόλις διαβάσεις αυτά που περιγράφουν, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες. Όσον αφορά τους δήθεν μάρτυρες που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα, πρόκειται για «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους, και μία κυρία 40 ετών, η οποία ομολογεί ότι ήταν αθεράπευτα ερωτευμένη και είχε σεξουαλική σχέση με τον κύριο Λιγνάδη, ενώ ήταν δεσμευμένη, και της οποίας η προσωπικότητα είναι γνωστή στο χώρο του θεάτρου, λεπτομέρειες της οποίας θα αναδείξουμε με το απολογητικό μας υπόμνημα και όσα θα απολογηθούμε στην κυρία Ανακριτή» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.