Τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του ιδρυτή και προέδρου του ομίλου Μουζενίδη, Μπόρις Μουζενίδη, ενός ανθρώπου που συνέβαλε τα μέγιστα στον ελληνικό τουρισμό, εκφράζει η ΔΕΘ-Helexpo. Συλλυπητήρια για την ξαφνική και πρόωρη απώλεια του Μπόρις Μουζενίδη εκφράζει και η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι ο χαμός του αφήνει ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό.

Όπως τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΘ – Helexpo: Ο Μπόρις Μουζενίδης τιμούσε επί χρόνια με την εμπιστοσύνη του την τουριστική έκθεση Philoxenia, κατέχοντας διαχρονικά μια από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές της συμμετοχές.

Για πρώτη φορά συμμετείχε στη Philoxenia το 2012 με τη Mouzenidis Travel και έκτοτε η παρουσία του –στη συνέχεια και ως όμιλος- ήταν αδιάλειπτη μέχρι και την τελευταία διοργάνωση του 2019. Κάθε χρόνο μάλιστα η εκθεσιακή του συμμετοχή μεγεθυνόταν. Με την αεροπορική εταιρεία του ομίλου δε, την Ellinair, ήταν από το 2016 χορηγός στο τουριστικό συνέδριο της Philoxenia.

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του εκθεσιακού φορέα εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντα, που αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό.

Η ανακοίνωση της ΕΞΘ

Η ξενοδοχειακή οικογένεια της Θεσσαλονίκης είναι συγκλονισμένη από την ξαφνική και πρόωρη απώλεια του Μπόρις Μουζενίδη, ενός ενορατικού ανθρώπου που προσέφερε τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη τόσο της Ελλάδας όσο και της περιοχής μας. Με σκληρή και πολύχρονη δουλειά κατάφερε να δημιουργήσει έναν πανίσχυρο τουριστικό Όμιλο που συνέσφιξε τις σχέσεις μας με το ρωσικό κοινό. Ο χαμός του αφήνει ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και στον Όμιλο Μουζενίδη.

Στην «απροσδόκητη απώλεια του φίλου και πολύτιμου συνεργάτη Μπόρις Μουζενίδη» αναφέρεται ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Νιώθουμε την οικογένειά μας φτωχότερη, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, απ’ όπου ξεκίνησε τη δημιουργική του πορεία και είμαστε ακόμα συγκλονισμένοι. Η συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη της Χαλκιδικής ήταν μεγάλη και το κοινωνικό έργο που προσέφερε πολυεπίπεδο. Με βαθιά πίστη στον άνθρωπο και στην εξέλιξη, κατάφερε με τον δυναμισμό και την πρωτοπορία του να αυξήσει το κύρος της χώρας μας και να συμβάλει δυναμικά στο άνοιγμα της ρωσικής αγοράς. Χάρις στις δικές του ενέργειες πρωτοήρθαν Ρώσοι τουρίστες στον νόμο και ο προορισμός μας έγινε η πρώτη τους επιλογή για πολλά χρόνια».