Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γεώργιος Σταμάτης, συναντήθηκε στο Γραφείο του με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Αθήνα Σεργέι Σουτένκο και την Πρόξενο Άνα Τισένκο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, “ο κ. Σταμάτης ενημέρωσε τους δύο διπλωμάτες για τη συντονισμένη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Ουκρανίας από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Επιπλέον, συζητήθηκαν τα σοβαρά εμπόδια και η ιδιαίτερα δυσχερής κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί πολίτες με αναπηρία και χρόνια νοσήματα, εξαιτίας του πολέμου”.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Σταμάτης διαβεβαίωσε τους Ουκρανούς αξιωματούχους ότι η ελληνική Πολιτεία θα υποδεχθεί τους Ουκρανούς με αναπηρία, που θα φτάσουν στη χώρα μας, με αλληλεγγύη και σεβασμό, διασφαλίζοντας όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης στη βάση της αρχής της ισότητας και της μη διάκρισης. Στο ίδιο πλαίσιο, συζητήθηκε η πιθανότητα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ σε άτομα με αναπηρία και χρόνια πάσχοντες που διαμένουν σε ιδρύματα στην Ουκρανία.