Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται από χθες στο επίκεντρο επαφών και διαβουλεύσεων επί Ελβετικού εδάφους και ειδικότερα στην έδρα της UEFA στη Νιόν.

Το πρωί της Πέμπτης (12/12), αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας θα υποδεχτούν τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σε ένα ραντεβού που ήρθε ως αποτέλεσμα των όσων συνέβησαν στην Ελλάδα μετά το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ και της αναβολής της συνεδρίασης της Steering Committee στην Αθήνα.

Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ως επικεφαλής της ελληνικής ομοσπονδίας.

Την Τρίτη (10/12) εν τω μεταξύ, έλαβε χώρα στη Νιόν ένα άλλο ραντεβού, στο οποίο μετείχαν ο εντεταλμένος των FIFA/UEFA στην Ελλάδα, Χέρμπερτ Χούμπελ, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας που έχει τοποθετηθεί στην ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ, τα τρία μέλη της ΚΕΔ, Περέιρα, Μαρίν και Λίντμπεργκ και άλλοι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη των διεθνών συνομοσπονδιών προς τα παραπάνω πρόσωπα, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν όλα τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως η διαιτησία, η λειτουργία του VAR στην Ελλάδα, η διοικητική οργάνωση στην ΕΠΟ και τα οικονομικά της ομοσπονδίας.

Παράλληλα, υπήρξε και αναφορά στα όσα συνέβησαν με τους αξιωματούχους των FIFA/UEFA στα επίσημα του «Γ. Καραϊσκάκης» στο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, για τα οποία λέγεται πως υπήρξε ενημέρωση και αναλυτικό report από το ίδιο κιόλας βράδυ!