Ο 24χρονος άλτης από τα Γρεβενά με άλμα στα 8.55μ. μετά από Χρυσός Ολυμπιονίκης πλέον λογίζεται και ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το Βελιγράδι!

Πλέον στερεύουν οι λέξεις για τον Μίλτο Τεντόγλου.. είναι πραγματικά ανίκητος!!! 
Ο Μίλτος Τεντόγλου πήγε στο Βελιγράδι ως χρυσός Ολυμπιονίκης και μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση και το επιβεβαίωσε στη «Stark Arena» της πρωτεύουσας της Σερβίας.
Ο Έλληνας άλτης του Γιώργου Πομάσκι μπορεί να ακυρώθηκε στην πρώτη του προσπάθεια, αδίκως τελικά με το ριπλέι να δείχνει ότι δεν πάτησε την πλαστελίνη, ωστόσο με το δεύτερό του άλμα έδειξε ότι δεν έχει διάθεση για αστεία.
Με ένα άλμα στο 8.55 μέτρα (νέο πανελλήνιο ρεκόρ και 6η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο) κατέκτησε από την 2η του προσπάθεια το χρυσό μετάλλιο.
Με αυτό το άλμα «άγγιξε» και το ρεκόρ αγώνων που ανήκει στον θρυλικό Ιβάν Πεντρόσο. Ο Κουβανός άλτης είχε σημειώσει 8.62 μέτρα το 1999 στην πόλη Μαεμπάσι της Ιαπωνίας.
Κανένας άλλος αθλητής δεν κατάφερε να πλησιάσει την επίδοση του Τεντόγλου, που έφτασε σε μία ακόμη κορυφή. Ο Γρεβενιώτης άλτης μάλιστα έκλεισε τον αγώνα του με άλμα στα 8.51 μέτρα.
Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι και με τη βούλα ο κορυφαίος αθλητής του μήκους της εποχής και ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Έχει πλέον στη συλλογή του χρυσά μετάλλια από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις σε επίπεδο ανδρών (Ολυμπιακοί αγώνες, Ευρωπαϊκά Ανοιχτού/Κλειστού στίβου, Παγκόσμιου Κλειστού) πλην του Παγκόσμιου Ανοιχτού Στίβου, κάτι που μπορεί να καταφέρει το αυτό το καλοκαίρι στο Γιουτζίν.
Με τον τρόπο αυτό έκανε και το καλύτερο δώρο στον εαυτό του καθώς γιόρτασε με χρυσάφι τα 24α γενέθλιά του, ο γεννημένος στις 18 Μαρτίου 1998.

Η κατάταξη του τελικού

1. Μίλτος Τεντόγλου 8,55μ.
2. Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 8,38μ.
3. Μαργκίς Ντέντι (ΗΠΑ) 8,27μ,
4. Τζάριον Λόουσον (ΗΠΑ) 8,19μ.
5. Τσέσγουιλ Τζόνσον (Νότια Αφρική) 8,14μ
6. Εμιλιάνο Λάσα (Ουρουγουάη) 7,99μ.
7. Σρεσχανκάρ (Ινδία) 7,92μ.
8. Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) 7,92μ.
9. Σαμόρι Φράγκα (Βραζιλία) 7,87μ.
10. Χοσέ Μαντρός Μαρτίνεζ (Περού) 7,81μ.
11. Κριστιάν Πούλι (Φινλανδία) 7,76μ.
12. Φιλίπο Ραντάτζο (Ιταλία) 7,74μ.
13. Μαϊκέλ Μασό (Κούβα) –
14. Γιούκι Χασιόκα (Ιαπωνία) –