O Θανάσης Τσέτης, γνωστός οπαδός του ΠΑΟΚ και υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με την «Εθνική Δημιουργία», αρθρογραφεί στο INLIFE.
Αναλυτικά το άρθρο του:
«Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και από την ηλικία των 17 ετών εργάζομαι στον τομέα του Τουρισμού – Εστίασης. Ως εργαζόμενος υπήρξα από απλός εργάτης έως Διευθυντικό στέλεχος εταιριών τεχνολογίας. Όλα αυτά τα έτη, δε μπορούσα να καταλάβω γιατί αυτή η χώρα και τοπικά η πόλη της Θεσσαλονίκης, να ολισθαίνει διαρκώς προς τη παρακμή.
Όλοι κατηγορούν το εκάστοτε πολιτικό προσωπικό, αλλά κανείς πλην της Δημιουργίας Ξανά δεν προτείνει λύσεις ούτε έχει τολμήσει να ονοματίσει τις παθογένειες αυτής της παρακμής. Π.χ. η Δανία δίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση το 40% του προϋπολογισμού της και η Ελλάδα το 2,5%. Αυτό συνεχίζει την παθογένεια της κεντρικής κυβέρνησης, υπουργός – πελάτης ψηφοφόρος, για κάθε έργο που αυτό το σύστημα κρίνει ως προτεραιότητα να γίνει. όλο αυτό σαν σχέση δούναι και λαβείν είναι μια παθογένεια, η οποία μάλιστα λόγω χρεοκοπίας που η ίδια οδήγησε, δεν έχει πλέον τα ίδια συστατικά για να συνεχίσει, πέρασε τώρα στα πενιχρά επιδόματα τύπου pass. Εξίσου όμως και ακόμη πιο σημαντική παθογένεια είναι ο κρατισμός μέσω της υπερφορολόγησης και των χιλιάδων σελίδων του παράλογου φορολογικού κώδικα, που πνίγει κάθε προσπάθεια στον ιδιωτικό τομέα για επιβίωση πόσω δε για ανάπτυξη.
Ο δε συνδικαλισμός του Δημοσίου λειτουργεί ως ψηφοθυρικός μηχανισμός από τα κόμματα εξουσίας που διαπλέκονται μαζί του σε ένα σπιράλ θανάτου της οικονομίας και του μέλλοντος των παιδιών μας. Οι θέσεις μας για φορολόγηση 15% flat tax για όλα τα εισοδήματα και με όλα τα έξοδα να εκπίπτουν καθώς και με ΦΠΑ 15% είναι πέραν της απλούστευσης και της δικαιοσύνης, ένας αποτρεπτικός παράγοντας για την φοροδιαφυγή, την οποία θα εκμηδενίσει, ενώ ταυτόχρονα θα επιφέρει ανάπτυξη του ΑΕΠ και του κατά κεφαλήν εισοδήματος.
Η τοπική αυτοδιοίκηση και δίνω ένα παράδειγμα την Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία, συνεισφέρει περίπου το 14% στο ΑΕΠ της χώρας, ενώ της επιστρέφονται,2,5%, αναλογιστείτε πόσα αναγκαία έργα ανάπτυξης, θα είχαν ήδη δημιουργηθεί, όπως π.χ. αεροδρόμιο Cargo που είναι αίτημα των παραγωγών της κεντρικής Μακεδονίας, ανάπτυξη σιδηροδρομικού δικτύου προς Χαλκιδική και αεροδρόμιο, υπογειοποίηση δρόμων και πάρκινγκ, μεταφορά Διεθνούς Έκθεσης, εκσυγχρονισμός δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης, και μεταφορών της πόλης κλπ..
Με το υπάρχον σύστημα, όπως πολλές φορές ο Θ. Τζήμερος και η Δημιουργία Ξανά έχει αναφέρει, ο εκάστοτε υπουργός θα δώσει προτεραιότητα καθαρά εκεί που έχει τη βάση των ψηφοφόρων του
Συνοψίζοντας θέλω να τονίσω πώς υπάρχουν λύσεις για κάθε πρόβλημα, αρκεί με λογική και σπάσιμο των συντεχνιών της άρνησης για πραγματική πρόοδο, να δώσουμε στο μέλλον των παιδιών μας μια καλύτερη Ελλάδα. Αυτό που ζούμε όλοι με την καθυστέρηση στη δικαιοσύνη, με την γραφειοκρατία στο δημόσιο, με κομματικά άχρηστους «σταθμάρχες» μας πληγώνει καθημερινά. Με τα ίδια υλικά (υπάρχον πολιτικά κόμματα και συγκεκριμένο τρόπο διακυβέρνησης και αλληλοεξάρτησης με ίδιο δομημένο σύστημα) δε πρόκειται να σωθεί ο ασθενής, χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και απλοποίηση των διαδικασιών με διαφάνεια,.
Στη Εσθονία ανοίγεις επιχείρηση από το εξωτερικό σε 10 λεπτά, για οποιαδήποτε επένδυση σε 2 ώρες έχεις όλες τις προϋποθέσεις για οποιαδήποτε επένδυση ακόμη και εάν είσαι κάτοικος εξωτερικού, μιλάμε για μια πρών γραφειοκρατική κομμουνιστική χώρα, αντίστοιχα εδώ στην χώρα μας επισκεφθείτε το invest in Greece και δεν θα καταλάβετε αν είναι μια έκθεση γενικού περιεχομένου που περισσότερο ομοιάζει με σελίδα του ΕΟΤ.
Ας δώσουμε στη φωνή της λογικής, στην «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» το δικαίωμα να ακουστεί, έτσι δίνουμε δικαίωμα στο μέλλον της Πατρίδας και των παιδιών μας».
- Δημήτρια Θεσσαλονίκης: Όλα όσα θα δούμε στην 59η χρονιά του Φεστιβάλ - September 10, 2024
- Χαλκιδική: Δύο άτομα στο νοσοκομείο μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων - September 10, 2024
- Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα της Αρετσούς - September 10, 2024