Η θεατρική μεταφορά της νουβέλας «Θέλετε να χορέψομε, Μαρία;»  είναι μια πρόσκληση σε χορό για να βρούμε ο ένας τον άλλο και ο καθένας τον εαυτό του και μας περιμένει στο Θέατρο Τ στη Θεσσαλονίκη,  από την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019.

Η ηθοποιός Αννέτα Κορτσαρίδου και ο σκηνοθέτης Μιχάλης Τσουρουνάκης συναντιούνται ξανά και αυτή τη φορά μας προσκαλούν σε «χορό», με την παράσταση «Θέλετε να χορέψομε, Μαρία;».

Μια ιστορία για τον έρωτα. Τέσσερις άνθρωποι αφήνουν πίσω τους βουνά κι ανέμους και προχωρώντας βήμα προς βήμα μέσα από τη χαρά και τον πόνο, σμίγουν στο τέλος, από δρόμους διαφορετικούς. Μια ιστορία για τη ζωή.

Ο άλλοτε ποιητικός και άλλοτε καθημερινός λόγος της Αξιώτη είναι το όργανο μέσα από το οποίο δίνεται ζωή στην ιστορία τεσσάρων ανθρώπων, οι οποίοι προχωρούν από το εγώ στο εμείς, αποζητούν να αφήσουν πίσω τη μοναξιά τους και να συνδεθούν μεταξύ τους.

Πρόκειται για μια πρόσκληση σε χορό, σε ένα βαλς υψηλών απαιτήσεων στο οποίο ο καθένας αναζητά τη δική του υπέρβαση, τη δική του «Μαρία» για να εξηγήσει το αίνιγμα που λέγεται ζωή. Οι ήρωες του έργου ψάχνουν τις δικές τους απαντήσεις, προσπαθούν να χαράξουν την πορεία τους και να αφουγκραστούν τα βήματα του διπλανού τους.

Η Άννα, ο Γιάννης, η Μάρθα και η κυρία Θαλή, βουνά κι ανέμους άφησαν πίσω τους, προχώρησαν βήμα προς βήμα, μέσα από τη χαρά και τον πόνο, καθένας διαφορετικά, και στο τέλος σμίξανε μαζί. Άνθρωποι με διαφορετικές πτυχές, χαμένοι μέσα σε θολές πολιτείες, βρίσκουν ο ένας τον άλλο και ο καθένας τον εαυτό του, απαντώντας στο ερώτημα «Θέλετε να χορέψομε, Μαρία;», πάντα με μία λέξη. Ναι.

Συντελεστές:

Κείμενο: Μέλπω Αξιώτη

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Τσουρουνάκης

Σκηνικό: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Κοστούμι: Τάσος Παπαναστασίου

Φωτισμοί: Κώστας Σιδηρόπουλος

Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου

Φωτογραφίες: Χρήστος Κυριαζίδης

Γραφιστικός σχεδιασμός: Αλέξανδρος Γαγγάδης

Κατασκευή σκηνικού: Κώστας Γεράσης, Αλέξης Κωνσταντινίδης

Κατασκευή κοστουμιού: Ελένη Χασιώτη

Επικοινωνία: Νίκος Γρυλλάκης

 

Ερμηνεύει η Αννέτα Κορτσαρίδου

 

Πληροφορίες

Θέατρο Τ
Αλ. Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310854333

Θεατρική Παράσταση: «Θέλετε να χορέψομε, Μαρία;»
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη και Πέμπτη στις 20-21 Νοεμβρίου, 27-28 Νοεμβρίου, 4-5 Δεκεμβρίου 2019 στις 22.00
Διάρκεια παράστασης: 55’