Εικόνες που θύμιζαν εποχές προ κοροναϊού, καταγράφηκαν το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια συναυλίας στη Μονή Λαζαριστών στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τη voria.gr, πλήθος κόσμου, στη συντριπτική πλειόνοτητα νεαροί, συνωστίστηκαν έξω από την είσοδο με σκοπό να μπουν στον συναυλιακό χώρο, χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις, ενώ μάσκες φορούσαν ελάχιστοι από αυτούς.

Προς το τέλος της συναυλίας δε, πολλοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν μπροστά στη σκηνή χορεύοντας.

 

Τι λέει ο δήμος Παύλου Μελά

Η συναυλία hip-hop συγκροτήματος διοργανώθηκε από το τμήμα Πολιτισμού του δήμου Παύλου Μελά, ο οποίος, μέσω της εντεταλμένης συμβούλου του Ευαγγελίας Καρακούτα, ανέφερε στην τοπική ιστοσελίδα ότι «εμείς ως δήμος Παύλου Μελά είχαμε συνολικά 20 υπαλλήλους για να επιβλέπουν και να απομακρύνουν τον κόσμο. Η νεολαία όμως ήταν από τις 5:30 το απόγευμα έξω από τις πύλες της Μονής ενώ οι πύλες άνοιγαν στις 19:30». Τονίζει, δε, ότι εκτός των υπαλλήλων του δήμου Παύλου Μελά και της Μονής Λαζαριστών, στο σημείο ήταν και η δημοτική Αστυνομία.

Η κ. Καρακούτα υπογραμμίζει ότι μόλις έγινε αντιληπτός ο συνωστισμός στην είσοδο της Μόνης Λαζαριστών τοποθετήθηκαν σιδεριές από τους υπευθύνους, ώστε να περιοριστεί ο κόσμος και να μη συνωστίζεται.

Σχετικά με τους όρθιους θεατές μπροστά στη σκηνή, η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Παύλου Μελά, σημείωσε ότι το στιγμιότυπο δεν αντικατοπτρίζει τη γενική εικόνα. «Ειδικά για το ζήτημα των ορθίων στη συναυλία δεν ισχύει ότι ο κόσμος διασκέδαζε όρθιος. Λίγα δευτερόλεπτα κράτησε το περιστατικό και αυτό στο κλείσιμο της συναυλίας, που με προτροπή μας και αυτό επιδιώχθηκε να τελειώσει άμεσα. Σε όλη την υπόλοιπη συναυλία ο κόσμος ήταν καθισμένος ενώ και εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να τηρούνται τα μέτρα, ενώ τηρήσαμε κατά γράμμα ό,τι λέει το ΦΕΚ». Όπως πρόσθεσε η ίδια, «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια, είναι το πρώτο μέλημά μας».