Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης, αναφέροντας ότι η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε καρκινοπαθή με 80% αναπηρία ο οποίος δεν πλήρωσε στο πρώτο lockdown τη ρύθμιση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης καταγγέλλει τη ΔΕΗ ΑΕ που δείχνοντας την «ευαισθησία» της έστειλε διακοπή παροχής του ρεύματος σε καρκινοπαθή με 80% αναπηρία, διαβητικός τύπου Β και δικαιούχο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ο οποίος λόγω της οικονομικής του αδυναμίας δεν ανταποκρίθηκε στη ρύθμιση στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ο σύλλογος μας παρουσία του πρόεδρου μας ήδη το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε δυο παρεμβάσεις στην ΔΕΗ και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (στις 16/10 και στις 9/11).

Συγκεκριμένα μετά από σχετική επικοινωνία που είχαμε με την ΔΕΗ-Χαλκοκονδύλη 30, την επόμενη μέρα μεταβήκαμε με τον καρκινοπαθή στο Υποκ/μα της ΔΕΗ Ανατ. Θες/νίκης και παρουσία του πρόεδρου του συλλόγου, έκανε αίτηση ρύθμισης για 30 ευρώ τον μήνα για την οφειλή των 1965 ευρώ, δεδομένης της οικονομικής του κατάστασης και ανέμενε την απάντηση στο αίτημα του.

Αντί αυτού όμως στάλθηκε ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ με ότι συνεπάγεται αυτό στην μέση του χειμώνα, γιατί πλέον εκτός της στέρησης του ρεύματος δεν θα έχει και θέρμανση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση της υγείας του ιδίου και της συζύγου του που τον φροντίζει.

Μετά από εκ νέου παρέμβαση του πρόεδρου του συλλόγου μας (στις 14/12) στην ΔΕΗ, διότι ποτέ δεν έφτασε η απάντηση της ΔΕΗ στο αίτημα που υποβάλλαμε στο Υποκ/μα της ΔΕΗ Ανατ. Θες/νίκης οι υπάλληλοι δήλωσαν αναρμόδιοι ενώ και πάλι όπως και τη πρώτη φορά ο διευθυντής… έλλειπε .

Όπως καταλαβαίνετε είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να εγκριθεί η ΑΙΤΗΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ της οφειλής του γιατί και ΑΜΕΑ είναι με ποσοστό 80% ,ανήκει στις ευπαθείς ομάδες σαν καρκινοπαθής και προβαίνει σε ανάλογες θεραπείες.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης την παρέμβαση του Υπουργείου ώστε να αρθεί η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και να εγκριθεί το αίτημα ρύθμισης που υπέβαλε το μέλος του συλλόγου μας».