
Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στην Κεντρική Μακεδονία σήμερα, Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση από τις πρώτες ώρες, σήμερα, φτάνοντας τοπικά από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες τα 6-7 μποφόρ. Στις θαλάσσιες περιοχές από τον Θερμαϊκό έως τον Στρυμονικό οι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 7-8 μποφόρ.
Σημειώνεται ότι τοπικά, κατά διαστήματα οι ριπές θα ξεπερνούν τα 100 χλμ/ώρα.
Ιδιαίτερα για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αναμένονται ριπές που τοπικά, κατά διαστήματα θα ξεπερνούν τα 80 χλμ/ώρα. Από το βράδυ του Σαββάτου 18/11 προς Κυριακή 19/11 οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση, αρχικά στις ηπειρωτικές και στη συνέχεια στις θαλάσσιες περιοχές, και από το απόγευμα της Κυριακής 19/11 δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ στις ηπειρωτικές και τα 4-5 μποφόρ στις θαλάσσιες περιοχές.
Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η διεύθυνση του ανέμου και οι μέγιστες ριπές του (χρωματική κλίμακα) σε χλμ/ώρα το μεσημέρι και το βράδυ του Σαββάτου 18/11.
- Αλέξανδρος Εξάρχου: Τον Νοέμβριο 2024 το πρώτο εισιτήριο του Μετρό Θεσσαλονίκης – Το κατασκευαστικό σκέλος έχει ολοκληρωθεί - December 5, 2023
- Λήστεψε δύο γυναίκες σε στάσεις λεωφορείων του ΟΑΣΘ – Η σύλληψη μετά τα χτυπήματα - December 5, 2023
- Γκαγκάτσης για ΠΑΟΚ, Σαββίδη, ΕΠΟ και Λουτσέσκου! - December 5, 2023