Με σημαίες των χωρών που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό, αλλά και με μηνύματα ελπίδας φωτίστηκε το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέριο, σε μια κίνηση αλληλεγγύης από τη Βραζιλία.

Στο εμβληματικό άγαλμα του Χριστού, ύψους 32μ., που έχει απλωμένα τα χέρια και φαίνεται σαν να αγκαλιάζει τον κόσμο, εμφανίστηκε το μήνυμα #praytogether, που σημαίνει «προσευχόμαστε μαζί», σε διάφορες γλώσσες.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Ρίο ντε Τζανέιρο, Orani João Tempesta, πραγματοποίησε Θεία Λειτουργία στο σημείο και παρότρυνε τον κόσμο να προσεύχεται για όλους τους ασθενείς σε όλες τις χώρες.

 

Ο αριθμός των περιπτώσεων κορωνοϊού έχει ξεπεράσει τα 218.000 σε ολόκληρο τον κόσμο και εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν τεθεί σε καθεστώς καραντίνας. Η Βραζιλία ανέφερε την πρώτη εμφάνιση του ιού στις 26 Φεβρουαρίου, ενώ μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι.

 

Το Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και έχουν οι Αρχές έχουν προειδοποιήσει το κοινό να λάβει μέτρα προφύλαξης και να αποφεύγει τις μεγάλες συγκεντρώσεις. Αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν επίσης και οι εταιρείες ζητούν από τους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι.

 

Πηγή: iefimerida.gr