Πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία “Racing Pulse” του οίκου Phillips στη Νέα Υόρκη, η οποία, όπως σας είχαμε αναφέρει, περιελάμβανε εξαιρετικά κομμάτια, όπως το Rolex Daytona “Big Red” που άνηκε στον Πολ Νιούμαν, το Heuer Monaco που φορέθηκε από τον Στιβ ΜακΚουίν στην ταινία “Le Mans”, πέντε ιστορικά ρολόγια του Σιλβέστερ Σταλόνε, καθώς και δύο ρολόγια τσέπης που άνηκαν στον Τζον Λένον και τον Άντι Γουόρχολ αντίστοιχα.

Τα δυο κομμάτια που έκλεψαν την παράσταση στην δημοπρασία ήταν το Rolex Daytona του Πολ Νιούμαν και το Heuer Monaco του ΜακΚουίν, το οποίο έσπασε το ρεκόρ για το πιο ακριβό Heuer που πωλήθηκε ποτέ, με την τιμή πώλησης του να ανέρχεται σε 2,2 εκατ. δολάρια.
Tο Rolex Daytona “Big Red” του Νιούμαν, το οποίο αν και δεν έσπασε κάποιο ρεκόρ, σίγουρα η τιμή του ήταν πολύ υψηλότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις. Το ρολόι, το οποίο πουλήθηκε 5.475.000 δολάρια, αν και είναι “απλώς” ένα “Big Red” Daytona, είχε μεγάλη συναισθηματική αξία για τον Νιούμαν, καθώς του το χάρισε η σύζυγος του Τζόαν Γουντγουόρντ το 1983 για την 25η επέτειο του γάμου τους. Το ρολόι φέρει στο πίσω μέρος της κάσας την επιγραφή “Drive slowly / Joanne” (σ.σ Να οδηγείς σιγά / Τζοάν) – μια υπενθύμιση της ανησυχίας που ένιωθε κάθε φορά που ο Νιούμαν έτρεχε σε αγώνες.

https://perpetual.gr/