Σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ, καταδικάστηκε ένας 50χρονος στη Θεσσαλονίκη για τον αποκεφαλισμό ενός περιστεριού. Το περιστατικό έλαβε χώρα το 2019 στα Κύμινα Θεσσαλονίκης, ενώ τον 50χρονο, που επιχείρησε να «δικαιολογηθεί» ισχυριζόμενος ότι το περιστέρι ήταν δικό του, κατήγγειλε ο ξάδερφος του.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης κατέληξε στο ότι ο κατηγορούμενος προχώρησε στη θανάτωση του περιστεριού με τον 50χρονο στην απολογία του να υποστηρίζει ότι ασχολείται χρόνια με τα περιστέρια και ότι το εν λόγω πτηνό ήταν δικό του.

Ωστόσο ο 50χρονος παραδέχθηκε ότι αποκεφάλισε το περιστέρι με τη δικαιολογία ότι, όπως ισχυρίστηκε, το πουλί είχε χτυπηθεί νωρίτερα από γεράκι και ήθελε να το «λυτρώσει». «Το λυπόμουν, για να μην ταλαιπωρείται», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο 50χρονος.

Για εκδίκηση έκανε λόγο στην κατάθεσή του από την πλευρά του ο 55χρονος μηνυτής, ισχυριζόμενος ότι ο ξάδελφος του, αφού βρήκε το περιστέρι (ράτσας «ντουνέκια»), ζητούσε χρήματα για να του το επιστρέψει.

Ο 50χρονος κατέθεσε έφεση κατά της παραπάνω απόφασης, προκειμένου να κριθεί εκ νέου από ανώτερο Δικαστήριο.