Στο ΑΠΘ κατέληξε η μαζική πορεία φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και υγειονομικών, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές αφού έφτασαν στον εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου, ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα για τις 15 Απριλίου, όπου θα εφαρμοστεί το νομοσχέδιο Κεραμέως για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Η πορεία ξεκίνησε λίγη ώρα μετά τις 13:30 από την Εγνατία, και πέρασε μέσω της Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, συνέχισε προς την Ίωνος Δραγούμη και Αγίου Δημητρίου, και κατευθύνθηκε προς την Καμάρα, καταλήγοντας στο πανεπιστήμιο.

Αρχικά, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, για το προγραμματισμένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την κατάργηση του νόμου Κεραμέως, και το άνοιγμα των σχολείων αλλά και των σχολών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση της ΕΝΙΘ ενάντια στις διώξεις συνδικαλιστών υγειονομικών, στην 3η και 4η ΥΠΕ.

Έχοντας ανακοινώσει στάση εργασίας από τη 13:00 έως τις 15:00, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει την απόλυση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων Αγίου Σάββα, Κώστα Καταραχιά, λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.

Νωρίτερα, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πρυτανεία του ΑΠΘ, μία εβδομάδα μετά την επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης.

Κρατώντας πανό και πλακάτ ζήτησαν ξανά την κατάργηση του νομοσχεδίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Στην συνέχεια, ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, συγκεκριμένα κινήθηκαν στην Εγνατία στο ύψος της Αγγελάκη και κατευθύνθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου όπου ήταν προγραμματισμένο το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Σημειώνεται πως την ίδια στιγμή, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο ΥΜΑΘ από εκπαιδευτικούς των σχολείων Ειδικής Αγωγής, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει για σήμερα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.