Η σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης θα γεμίσει από τη συμμετοχή 450 παιδιών και έφηβων χορευτών σε μια παράσταση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης, που θα ενώσει όλες τις σχολές χορού της Βόρειας Ελλάδας την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019  για να υποστηρίξουν το έργο του make a wish Ελλάδος.

«Όταν κάποιος σ’ αγαπάει, ο τρόπος που λέει το όνομά σου είναι διαφορετικός. Ξέρεις ότι το όνομά σου είναι ασφαλές στο στόμα του.»  Βασιλική 9 ετών


Τι είναι για εσάς η αγάπη; Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης, 450 χορευτές-παιδιά από 15 κορυφαίες σχολές της Β.Ελλάδας, έρχονται να μας διδάξουν τι είναι πραγματικά η αγάπη μεταφέροντας το δικό τους μήνυμα μέσα από μία μοναδική παράσταση χορού.
Η αγάπη, στις διάφορες μορφές της, αποτελεί κίνητρο σύναψης διαπροσωπικών σχέσεων, και λόγω της μεγάλης ψυχολογικής σημασίας της, είναι ένα από τα πιο συχνά θέματα έμπνευσης στις τέχνες.

Μια παράσταση-θεσμός που έχει ως σκοπό να ενώσει Σχολές Χορού από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία πραγματοποιείται από το «Θεσσαλονίκης Δρώμενα» υπό την επίσημη αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, Μακεδονίας – Θράκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την υποστήριξη των Ellinair, Estel Collection και Kokora Ballet Costume.
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της παράστασης είναι το γεγονός πως οι συμμετέχοντες είναι στο σύνολό τους παιδιά και έφηβοι. Οι χορευτές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της εμφάνισης στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πρότυπο μιας επαγγελματικής παραγωγής.

Από την πλευρά του ο Τομεάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Θάνος, υπογραμμίζει: «Είναι πολύ σημαντική η προαγωγή της τέχνης και του πολιτισμού, ιδιαίτερα όταν η τέχνη ενώνει όλη την Περιφέρεια σε μια παράσταση για την αγάπη με συμμετοχή παιδιών. Για άλλη μια χρονιά θα είμαστε αρωγοί και υποστηρικτές των παραστάσεων του Θεσσαλονίκης Δρώμενα».

Σε αυτή τη μοναδική και συγκινητική παράσταση, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις παρακάτω σχολές: Σχολή Μπαλέτου & Ρυθμικής Ματίνας Κουρσάρη, Adagio Dance School, Sioti Moving Art, Sports Club Oraiokastro, Rial Dance, Dance Academy, Atelier De La Dance, Indancestrial, Σχολή Χορού Χαλικιά, Σχολή Χορού Φούλας Σαλασίδου, Α.Π.Σ. Αθλοκίνηση, Σχολή Χορού Κυριακής Ιωαννίδου, Σχολή Χορού Ναταλίας Θεοδωρίδου και Χοροδημιουργίες, οι οποίες θα παρουσιάσουν διαφορετικά είδη χορού όπως: Κλασικό, Σύγχρονο, Character, Jazz, Μοντέρνο, Hip Hop.

Στη φετινή παράσταση μοιραζόμαστε τη Δύναμη μιας Ευχής υποστηρίζοντας το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και βοηθάμε στην πραγματοποίηση Ευχών παιδιών που νοσούν σοβαρά. Μαζί έχουμε τη δύναμη να μεταμορφώσουμε τις ζωές αυτών των παιδιών βοηθώντας τα να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια, γεμίζοντας τα Δύναμη, Χαρά κι Ελπίδα!

Ο χορός είναι η τέχνη με την οποία ο καθένας μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματά του. Αφήστε την μουσική να σας οδηγήσει και την αγάπη να μιλήσει στη ψυχή σας μέσα από την κίνηση.

Πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου & Παραλία, Θεσσαλονίκη

450 μικροί χορευτές χορεύουν για την αγάπη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:00

Εισιτήρια:
Τιμές Εισιτηρίων:
18€, 15€, 12€, 10€ (παιδικό για παιδιά 4 – 10 ετών)

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Γενικές Πληροφορίες 

25ης Μαρτίου & Παραλία, 546 46 Θεσσαλονίκη

Τηλεφωνικό κέντρο: 2310 895 800 

Εκδοτήρια & πληροφορίες: 2310 895 938-9