Στο επίκεντρο της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου θα βρεθεί το θέμα της βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Η δημοτική παράταξη «Πόλη Ανάποδα», ζητά την λήψη αποφάσεων από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης ώστε να προστατευτούν οι ενοικιαστές από την ανεξέλεγκτη αύξηση των ενοικίων και να περιοριστεί η βραχυχρόνια μίσθωση στην πόλη.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της παράταξης Αντώνης Γαζάκης επισκέφτηκε, το πρωί, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή, από τον οποίο ζήτησε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας πως «τα ενοίκια στην πόλη όλο και ανεβαίνουν, ενώ είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να βρει σπίτι ειδικότερα για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους φοιτητές».
Η «Πόλη Ανάποδα» το προηγούμενο διάστημα «έτρεξε» μια καμπάνια για την προστασία των κατοίκων από την αύξηση των ενοικίων, ενώ συγκέντρωσε πάνω από 800 υπογραφές δημοτών, τις οποίες κατέθεσε σήμερα στον κ. Τσαβλή.
«Θέλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία που πήρατε να κινητοποιηθείτε. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς δημότες μας. Είναι αλήθεια ότι οι τιμές έχουν εκτιναχθεί. Θα πρέπει όμως να εξετάσουμε με τους ειδικούς, εάν αυτό οφείλεται πράγματι στο Airbnb», είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ανακοινώνοντας πως στις 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μια ειδική συνεδρίαση του δήμου Θεσσαλονίκης, στην οποία θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, κτηματομεσίτες, συμβολαιογράφοι, επιμελητήρια κ.ά.