Αισιοδοξία επικρατεί στον κλάδο της εστίασης στη Θεσσαλονίκη για τις ημέρες των εορτών, αφού ήδη οι κρατήσεις για ρεβεγιόν σε εστιατόρια και καφέ – μπαρ κρίνονται ιδιαίτερα ικανοποιητικές.

“Υπάρχουν ήδη πολλές προκρατήσεις και για την παραμονή των Χριστουγέννων και για ανήμερα, αλλά ακόμα όχι για πρωτοχρονιά”, αναφέρει στο GRTimes.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, εξηγώντας, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση οι κρατήσεις δεν είναι στα επίπεδα του 2019 (σ.σ. το 2020 τα καταστήματα εστίασης ήταν κλειστά λόγω μέτρων για την πανδημία).

“Μετά από ενάμιση μήνα με τα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, τα rapid test για τους εξωτερικούς χώρους και με μια μείωση του τζίρου από 50% έως 80% στη Θεσσαλονίκη, πιστεύουμε ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά όλες τις ημέρες των εορτών”, σημειώνει. Όπως διαπιστώνεται, ήδη από το περασμένο σαββατοκύριακο υπήρξε σημαντική αύξηση του κόσμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με τα δείγματα να είναι πολύ ενθαρρυντικά για τον κλάδο που δοκιμάζεται διαρκώς τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια της πανδημίας.
Αυξήθηκαν οι εμβολιασμένοι πελάτες

Μάλιστα, ο κ. Επιτροπίδης εξηγεί, ότι παρατηρείται σημαντική αύξηση στο ποσοστό των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα πολλοί να απολαμβάνουν το γεύμα τους ή το ποτό τους στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων και να τους προτιμούν όταν καλούν για να κάνουν κράτηση.

Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, ότι πολλοί είναι αυτοί που μπορούν να μπούνε στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων για πρώτη φορά, χωρίς να αναγκάζονται να κάτσουν έξω και χωρίς να απαιτείται rapid τεστ αφού πλέον έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Πηγή: GRTimes