Παρά τα όσα γράφονται και ακούγονται, ιδιαίτερα μετά την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Κράνη η κυβέρνηση δεν θα προβεί άμεσα σε ανασχηματισμό.

Η μόνη μέρα που απομένει πρακτικά είναι η Κυριακή 2 Αυγούστου, αύριο δηλαδή. Άλλωστε την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να μεταβεί στην Χάλκη αλλά και να ξεκλέψει κάποιες ημέρες ξεκούρασης με τα μέλη της οικογένειάς του.

Το πρόβλημα είναι ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται ήδη σε διακοπές και άρα είναι απίθανο να την γυρίσουν εσπευσμένα για να ορκίσει τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά το χθεσινό Υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα στα στελέχη της κυβέρνησης: «πηγαίνετε τώρα ολιγοήμερες διακοπές γιατί έχουμε πολλή δουλειά μετά».

Και μπορεί μεν η Βουλή να παραμείνει κλειστή μέχρι της 24 Αυγούστου, αλλά δεν θα συμβεί το ίδιο και στην κυβέρνηση. 16 Αυγούστου άπαντες οι υπουργοί πρέπει να είναι στις θέσεις τους.

Η Δευτέρα 17 Αυγούστου θεωρείται η επικρατέστερη ημερομηνία για τον επικείμενο ανασχηματισμό ο οποίος δεν χωράει άλλη αναβολή.