Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στη Ροτόντα και σε δρόμους δίπλα στο ιστορικό μνημείο, έγινε πριν από λίγη ώρα.
Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για άτομα που ενέχονται σε υποθέσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ,  προχώρησαν σε ελέγχους ύποπτων ατόμων που κινούνταν στην περιοχή.
Η επιχειρησιακή δράση έλαβε χώρα στην περιοχή της Ροτόντας και στον πεζόδρομο της Μελενίκου, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, καθημερινά από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, συμμορίες αλλοδαπών διακινούν ναρκωτικά!

Σε μια περιοχή δίπλα στο ΑΠΘ, που υπάρχουν πάρκα,  όπου παίζουν αμέριμνα μικρά παιδιά, αλλά και ηλικιωμένοι  κανουν καθημερινά τη βόλτα τους, ειδικότερα παλιότερα που δεν υπηρχε και ο περιορισμός της κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας του κορονοιού…η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα των ναρκωτικών και το αποδεκνύει με καθημερινές περιπολίες και ελέγχους σε μια περιοχή, που θεωρείται και τουριστική, λόγω των μνημείων της Ροτόντας, της Καμάρας αλλά και τμηματος κτισμάτων της αρχαίας πόλης!

Ωστόσο το πρόβλημα αφορά την ελαστική νομοθεσία, καθώς ακόμα και όταν οι αστυνομικοι που επεμβαίνουν, κάνουν συλλήψεις των εμπόρων και βρίσκουν ακόμα και πάνω τους συχνά, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, που δεν δικαιολογούν την ατομική χρήση-ο νόμος είναι πολύ ελαστικός σε ότι αφορά χρήστες ουσιών-οι συλληφθέντες μενουν μετά από μια μερα ελεύθεροι και επιστρέφουν στα ίδια λημέρια για να συνεχίσουν τις παρανομες δραστηριοτητες τους!

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ ζητούν την συνεργασία των κατοίκων της περιοχής και την βοηθεια τους, στο να τους υποδεικνύουν έστω, εφόσον γνωρίζουν, τις κρυψώνες των εμπόρων, ώστε τουλάχιστον ακόμα και όταν δεν γίνονται συλλήψεις, να κατέσχονται οι ουσίες, που και αυτό από μόνο αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα στην προσπαθεια καταπολεμησης αυτης της μαστιγας!