Μεγάλη επιτυχία σημειώνουν οι δημοπρασίες προσωπικών ενθυμίων Ολυμπιονικών και πρωταθλητών μας, από τη σπουδαία καριέρα και τις αθλητικές τους επιτυχίες, που γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Μετά το ποσό-ρεκόρ για τη χώρα μας, των 8.500 ευρώ που «έπιασε» η ρέπλικα της φανέλας του Νίκου Γκάλη από το Ευρωμπάσκετ του ’87 και το αντίστοιχα υψηλότατο ποσό των 5.000 ευρώ όπου δημοπρατήθηκαν τα «παγκόσμια» γάντια του Μιχάλη Ζαμπίδη, σειρά παίρνουν η «Ολυμπιακή» εμφάνιση του Λευτέρη Πετρούνια, η φανέλα του Φάνη Γκέκα από το Μουντιάλ στη Βραζιλία καθώς και το βραβείο διαιτησίας του Μιχάλη Κουρέτα από τον τελικό του του World League ΗΠΑ – Αυστραλία, στο πόλο γυναικών το 2009 στην Αγία Πετρούπολη.

Να σημειωθεί ότι τη φανέλα του Φάνη Γκέκα, προσφέρει Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Εθνικής Ελλάδας «Γαλανόλευκος Φάρος» που εδρεύει στα Χανιά.

Ως γνωστόν, τα έσοδα από τις δημοπρασίες των ενθυμημάτων, οι οποίες διενεργούνται για κάθε ένα απ’ αυτά επί μία εβδομάδα στον ιστότοπο www.charityidols.com/el/, κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας, στην Τράπεζα Πειραιώς, για την ενίσχυση του αγώνα της χώρας μας ενάντια στον κοροναϊό.

Στη συγκεκριμένη διαδικτυακή δράση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, έχουν επίσης προσφέρει αθλητικά τους ενθύμια και θα δημοπρατηθούν τις επόμενες ημέρες, οι Κατερίνα Στεφανίδη, Βούλα Κοζομπόλη, Τάκης Φύσσας, Κώστας Κατσουράνης, Παναγιώτης Πελεκούδας, Ντανίλο Γκαλινάρι, Πρέτραγκ Στογιάκοβιτς κ.ά.