Η χθεσινή παράκληση- σύσταση του πρωθυπουργού αλλά και γενικότερα όλων των υπευθύνων για να μην υπάρξουν μετακινήσεις από την Αθήνα στην επαρχία και στα νησιά φαίνεται ότι δεν έχει εισακουσθεί…

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τόσο στα διόδια της Ελευσίνας όσο και στα λιμάνια παρατηρείται αυξημένη κίνηση με άτομα που επιλέγουν να αποχωρήσουν από το κλεινόν άστυ.

Οι δήμαρχοι αρκετών πόλεων στην επαρχία αλλά και νησιών κάνουν συστάσεις να μην ταξιδέψουν ακόμη και όσοι έχουν εξοχικά στους προορισμούς τους καθώς φοβούνται την εξάπλωση του ιού από αυτούς. Επισημαίνοντας με τη σειρά τους την δραματική παράκληση που είχε κάνει ο Σωτήρης Τσιόδρας να μείνουν όλοι σπίτια τους και να μην ταξιδέψουν στα χωριά τους, υπογραμμίζοντας ότι οι περιοχές αυτές δεν έχουν και τις κατάλληλες υποδομές υγείας για να τους φροντίσουν σε περίπτωση που νοσήσουν.

Ο υπουργός ναυτιλίας πριν λίγο έκανε γνωστό ότι επιτρέπεται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους που θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Τέλος να επισημάνουμε ότι στο χθεσινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι από την ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα «μείνετε σπίτι» το σαββατοκύριακο θα κριθεί και η περαιτέρω αυστηριοποίηση των μέτρων περιορισμού…