Ακόμη υψηλότερο θα είναι τελικά το όφελος για τους ιδιώτες καταναλωτές που θα επιλέξουν να αγοράσουν κάποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καθώς κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης αποφάσισε να αυξήσει το ποσό της επιδότησης στο νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί στη Βουλή και θα όδευε πρόσω ολοταχώς προς ψήφιση!
Ειδικότερα το ποσοστό επιδότησης για τους ιδιώτες καταναλωτές στο αρχικό νομοσχέδιο ανέρχονταν σε 15% και έως 5.500 ευρώ. Μετά την αλλαγή που έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας το ποσοστό επιδότησης αυξάνει σε 20% για τα αυτοκίνητα με Λιανική τιμή προ φόρων έως 30.000 ευρώ, με αποτέλεσμα το όφελος να φθάνει πλέον στα 6.000 ευρώ!
Με αυτή την κίνηση ο κ. Χατζηδάκης βοηθά ακόμη περισσότερο τους ιδιώτες καταναλωτές ώστε να επιλέξουν ευκολότερα κάποιο ηλεκτρικό μοντέλο καθώς αν υπάρχει και κάποιο παλαιό όχημα προς αντικατάσταση τότε η επιδότηση αγγίζει τις 7.000 ευρώ. Βέβαια αν ο ίδιος ιδιώτης καταναλωτής επιθυμεί να αποκτήσει και οικιακό φορτιστή, τότε η επιδότηση κυμαίνεται σε 7.500 ευρώ.