Ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, μίλησε στον Γιώργο Βένη και στην αθλητική εκπομπή, Θύρα 100, του fm100, για τα προβλήματα που προκάλεσε και στο μπάσκετ, η πανδημία του κορονοιού.

“Το επαγγελματικό μπάσκετ έχει άμεση σχέση με την οικονομία. Κανείς δεν ξέρει είναι ποια θα είναι η επόμενη ημέρα. Πώς θα είναι οι ομάδες; Πώς θα γίνει το πρωτάθλημα; Η πανδημία αυτή προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στο χώρο του μπάσκετ, που δεν μπορούν να λυθούν άμεσα, ακόμα και όταν οι ομάδες επιστρέψουν σε αγωνιστική δράση. Με κλειστές κερκίδες και με τα οικονομικά προβλήματα να μεγαλώνουν, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το πως θα είναι η επόμενη μέρα, σε ένα πρωτάθλημα με τόσα οικονομικά προβλήματα να ταλαιπωρούν, όχι τώρα, αλλά εδώ και χρόνια ιστορικά σωματεία, όπως είναι ο ΑΡΗΣ και ο ΠΑΟΚ.”

Ο Γιώργος Χαλβατζάκης δεν έκρυψε πως: «αισθάνομαι τυχερός που δεν βρίσκομαι στη θέση που ήμουν παλαιότερα».

“Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πάρει την απόφαση για την διακοπή του πρωταθλήματος, ή την συνέχιση του, έστω και με μια μορφή play off, που θα αναδείξουν τον πρωταθλητή, όπως μαθαίνω ότι ζήτησαν κάποιες ομάδες. Πάντως μέσα από αυτό το πρόβλημα, θα ήταν μια χρυσή ευκαιρία να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι,  όλοι οι φορείς του αθλήματος και να βρουν λύσεις στα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό μπάσκετ και γιατί όχι, να ενισχυθεί το ελληνικό στοιχείο στις ομάδες!”

Ο Γιώργος Χαλβατζάκης αναφέρθηκε στην «σωτηρία» του ΠΑΟΚ και του Άρη λόγω κορωνοϊού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ζήτημα είναι η επόμενη χρονιά για ΠΑΟΚ και Άρη, όχι ότι σώθηκαν. Τα προβλήματα , τα οικονομικά προβλήματα με τα χρέη που έχουν συσσωρευθεί εδώ και χρόνια, όσο οι ομάδες αυτές δεν βρίσκουν επενδυτή και προχωρούν με διοικήσεις πρωτοδικείου θα λειτουργούν σαν θηλεια στον λαιμό!».

Ο τέως πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, να διεκδικήσει η Θεσσαλονίκη την διεξαγωγή του final 8 της Ευρωλίγκα. “Πρόκειται για μια πρωτοβουλία άξια συγχαρητηρίων του Δημάρχου, που έχει εμπειρία και σαν παράγοντας στο μπάσκετ. Δεν ξέρω τι θα παίξει τελικό ρόλο στην Ευρωλίγκα για να αποφασίσει, φαντάζομαι τα οικονομικά κριτήρια, αλλά θεωρώ ότι η Θεσσαλονίκη έχει σημαντικές πιθανότητες και θα είναι προσωπική επιτυχία του δημάρχου, αν το καταφέρει.”