Ακόμα τρεις θανάτους από κορωνοϊό μετρά η Ελλάδα αυξάνοντας των νεκρών στους 53. Τα συνολικά νέα κρούσματα του Covid- 19, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα στην καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, θα ανακοινωθούν πιο αργά μέσα στη μέρα.

Ωστόσο ανακοίνωσε πως υπάρχουν 27 νέα κρούσματα και 23 από τη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα ανεβάζοντας τον αριθμό σε 1514 συνολικά μέχρι χθες. Οι 91 είναι διασωληνωμένοι ενώ 9 πολίτες έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε κατά την ημερήσια ενημέρωση του πως: «Ορισμένοι ασθενείς παρουσιάζουν δυσλειτουργία στη νοητική ικανότητα- προσβολή εγκεφάλου και των νεύρων του από τον ιό».

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Αναφερόμενος στο κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε στη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα ανέφερε πως πλέον η δομή έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 μέρες.

Το προσωπικό που ελέγχθηκε βρέθηκε αρνητικό και η ΕΛ.ΑΣ έχει αυξημένη παρουσία γύρω από τη δομή.

Μιλώντας για το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος είπε πως έγινε έλεγχος και στους 380 επιβαίνοντες. Βρέθηκαν 119 θετικά δείγματα, 259 αρνητικά και δυο ακατάλληλα θα επανελεγχθούν. Επιπλέον αποφασίστηκε ο λιμενισμός του πλοίου σε ειδική πλατφόρμα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως βρέθηκε θετικό δείγμα κορωνοϊού σε γυναίκα που ήρθε από τη Μύκονο και γι’αυτό αποφασίστηκε η αναστολή για 14 μέρες όλων των εργοταξίων και οικοδομικών εργασιών στην Μύκονο καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες.