Ο υφυπουργός δέχτηκε σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση , απαντώντας ωστόσο με μια ανάρτηση του στην οποία αναφέρει ότι «έκλινε» προς το ράσο του αλλά δεν φίλησε το χέρι του ιερέα.

Την ώρα που η πανδημία τρώει σαν σαράκι όλο τον πλανήτη  και εν αναμονή νέου lockdown  να βρίσκεται στο τραπέζι, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εθεάθη στην Καρδίτσα να κυκλοφορεί χωρίς μάσκα και να φιλά το χέρι του ιερέα που διεσώθη μετά τον αποκλεισμό του από τις πλημμύρες στην Οξυά.

Ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς  δήλωσε ότι δεν φίλησε το χέρι του ιερέα, αλλά πως έκλινε στο ράσο του με σεβασμό και πρόσθεσε ότι μόλις είχε βγάλει την μάσκα του για να πιει νερό.Η κίνηση του κ. Χαρδαλιά πυροδότησε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Αποστάσεις από την κίνηση Χαρδαλιά πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε στείλει αυστηρό μήνυμα στον Γιώργο Κουμουτσάκο τον οποίον ο φωτογραφικός φακός είχε απαθανατίσει να κοινωνεί επισημαίνοντας την προσοχή του στα μέτρα που έχει ορίσει η κυβέρνηση.

Ο κ. Χαρδαλιάς μας έχει καθοδηγήσει πλήρως το τελευταίο διάστημα για τα μέτρα προστασίας μας απο τον κορονοϊό και για την ατομική ευθύνη που πρέπει να δείχνουμε σε καταστάσεις έκθεσης κινδύνου  , δείχνοντας  το καλό παράδειγμα και  τηρώντας χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται.