Έρευνες σε σπίτια Ελλήνων κατοίκων στη Χειμάρρα με αφορμή την τοποθέτηση σταυρού στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής, στο Αθάλι, διεξήχθησαν την Κυριακή (05/04) από άνδρες της αλβανικής αστυνομίας.

Όπως μεταδίδει το himara.gr, η αστυνομία έκανε έρευνες χωρίς την παρουσία εισαγγελέα ή την έκδοση εισαγγελικής απόφασης. Στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκαν τουλάχιστον δέκα κάτοικοι της περιοχής, ανάμεσα τους και ο κατασκευαστής του σταυρού που τοποθετήθηκε στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Γιώργος Σκούρας.

Όσοι επιχείρησαν να επισκεφθούν το αστυνομικό τμήμα για να ζητήσουν εξηγήσεις για το περιστατικό, σύμφωνα με το himara.gr, απειλούνταν με σύλληψη για μη εφαρμογή της καραντίνας για τον κορονοϊό.
Ο σταυρός των 9 μέτρων στο Αθάλι

Ένας σταυρός ύψους εννέα μέτρων έχει τοποθετηθεί από την Παρασκευή (03/04) στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής και σκεπάζει με την χάρη του ολόκληρη την Χειμμάρα.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει, σύμφωνα με το himara.gr, στον κ. Γιώργο Σκούρα, ο οποίος ξεκίνησε την κατασκευή του σταυρού τον περασμένο Οκτώβριο. Ο σταυρός έχει ύψος 9 μέτρα, πλάτος 5 και ζυγίζει περίπου 1 τόνο. Για την μεταφορά και την τοποθέτηση του χρειάστηκε η συνδρομή μηχανημάτων αλλά και η βοήθεια συγχωριανών.