Περιμένοντας την Χριστουγεννιάτικη μαγεία και το 2020 στο Φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί μια Χριστουγεννιάτικη συναυλία με ελεύθερη είσοδο για όλους, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019.

Υπό τη μουσική διεύθυνση των Φένια Μπάκα, Ελπίδα Τσάμη, Άντρια Προκοπά και επιβλέπουσα διδάσκουσα την Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου, η Μικτή Χορωδία, το Φωνητικό Σύνολο και το Οργανικό Μουσικό Σύνολο των φοιτητών του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη συναυλία θα ακουστούν έργα των Vivaldi (Gloria) και Haendel (αποσπάσματα από το Messiah).

Στιγμές γαλήνης και ευδαιμονίας από τις μελωδικές φωνές που μας φέρνουν πιο κοντά στο πνεύμα των Χριστουγέννων και αφυπνίζουν τη μαγεία και τα  συναισθήματα αγάπης των ημερών.

Μια μικρή μα απόλυτα ευχάριστη διακοπή από τους ρυθμούς της καθημερινότητας, μια Χριστουγεννιάτικη συναυλία από φωνές ιδιαίτερες και απόλυτα εναρμονισμένες.

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. (από τον πρόεδρο του τμήματος):

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, στα 33 έτη από την ίδρυσή του, έχει εξελιχθεί, παρά τις αντιξοότητες της πρόσφατης κρίσης, σε επίκεντρο πολλαπλών εκπαιδευτικών, ερευνητικών και δημιουργικών μουσικών δράσεων, εισάγοντας καινοτόμες μεθοδολογίες στην εκπαιδευτική εμπειρία και προετοιμάζοντας νέες και νέους παιδαγωγούς, ερευνητές, συνθέτες, και επαγγελματίες της μουσικής με υψηλή θεωρητική κατάρτιση, σφαιρικές μουσικές γνώσεις, κοινωνική συνείδηση, ελεύθερη δημιουργική σκέψη, και προοπτικές για διεθνή σταδιοδρομία.

Κεντρικό στόχο του προγράμματος σπουδών αποτελεί η ανάπτυξη πολύπλευρης γνώσης για τη μουσική σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, η ανάπτυξη δεξιοτήτων εφαρμογής της γνώσης αυτής σε πρακτικά πλαίσια (εκπαιδευτικά, δημιουργικά, ερμηνευτικά) και η προαγωγή δημιουργικού, κριτικού, ερευνητικού και συνεργατικού πνεύματος με στόχο την προώθηση πρωτοποριακών θεωρητικών και εφαρμοσμένων προσεγγίσεων στον τρόπο που η μουσική παράγεται και βιώνεται, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μανόλη Ανδρόνικου 6, ΤΘ 506 19, Θεσσαλονίκη
T. 2313 310201
F. 2310 861306
email: amth@culture.gr

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:30

Είσοδος Ελεύθερη