«Τι σου λέει η συνείδησή σου; Να γίνεις αυτός που είσαι». Φρ. Νίτσε

Η εκπομπή “De profundis” που θα προβληθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 10 το βράδυ στην TV100, θα επιχειρήσει να αναλύσει ίσως την πιο αινιγματική και πιο αντιφατική ρήση του μεγάλου Γερμανού φιλοσόφου Φρίντριχ Νίτσε.

Η Μαρία Αναγνωστίδου συνομιλεί με τον  Δημήτρη Λαμπρέλλη, καθηγητή Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην συζήτηση παρεμβαίνουν οι:

  • Θέμης Κατριός, ψυχίατρος – ψυχαναλυτής, ιδρυτής  της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας
  • Ευγνωσία Ραφτοπούλου, δικηγόρος – διαμεσολαβήτρια
  • Λάζαρος Τριάρχου, καθηγητής των Βασικών Νευροεπιστημών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

«De profundis» στην TV100  

Στο πλαίσιο της ανανέωσης του προγράμματός της, η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, προτείνει το De profundis (Εκ βαθέων), μια εκπομπή που ασχολείται με  θεματικές που άπτονται της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από τα γνωστικά πεδία της τέχνης, της επιστήμης, της φιλοσοφίας, της πολιτικής και της θρησκείας.

Στην επιμέλεια και παρουσίαση του De profundis, η δημοσιογράφος Μαρία Αναγνωστίδου, υποδέχεται στην 90λεπτης διάρκειας εκπομπή, τον κεντρικό καλεσμένο, για να προσεγγίσουν από κοινού το εκάστοτε θέμα.

Πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πλαισιώνονται από δημοφιλή πρόσωπα διαφόρων ειδικοτήτων που μοιράζονται προσωπικές εμπειρίες ή σκέψεις τους πάνω στο θέμα.

Παραπομπές σε κείμενα στοχαστών, συγγραφέων, καλλιτεχνών, μέσα από εικόνες, βοηθούν στην πρόοδο της συζήτησης και στην τεκμηρίωση των θεμάτων που απασχολούν τους συνομιλητές.

Info: Ημέρα προβολής: Παρασκευή 22:00 – 23:30 / Επιμέλεια – παρουσίαση: Μαρία Αναγνωστίδου / Υπεύθυνη δημοσιογραφικής ύλης: Αλεξάνδρα Μαρτίδου / Σκηνοθεσία: Στέργιος Φουρκιώτης / Υπεύθυνη παραγωγής: Φωτεινή Δημοπούλου