Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς έχουν προαναγγελθεί συγκεντρώσεις σωματείων, συνδικάτων, αλλά και αντιεμβολιαστών.

Αυτή την ώρα ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται γύρω από τη ΔΕΘ. Κλούβες των ΜΑΤ είναι παρατεταγμένες στην παραλιακή και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου. Επίσης, το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης είναι κλειστό με τοποθετημένα κιγκλιδώματα.

Κλειστή είναι η οδός Αγγελάκη, η Λεωφόρος Στρατού και η Γ΄ Σεπτεμβρίου, ενώ σταδιακά κλείνει το κέντρο καθώς σε λίγη ώρα θα ξεκινήσουν οι πορείες.

Αυτό που προβληματίζει την αστυνομία, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο που προγραμματίζουν στις 19:00 άτομα που αντιδρούν στο εμβόλιο για τον κοροναϊό.

Οι συγκεντρώσεις

Στις 18:00, συγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ, ενώ στο Άγαλμα Βενιζέλου θα συγκεντρωθούν ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ – ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει, την ίδια ώρα, και αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες.

Επί ποδός 5.500 αστυνομικοί

Στο πλαίσιο αυτό, επί ποδός τίθενται 5.500 αστυνομικοί. Στους δρόμους βρίσκονται 60 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει ότι στον ουρανό θα πετούν ελικόπτερα, drones και «παρατηρητές» – μυστικοί αστυνομικοί θα παρακολουθούν από ταράτσες.

Παράλληλα, οι Αρχές στρέφουν την προσοχή τους και στο Διαδίκτυο, γύρω από καλέσματα σε συγκεντρώσεις, ενώ ενεργοποιείται και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΥΠ, η αντιτρομοκρατική και η κρατική ασφάλεια, ενώ θα υπάρχουν και απαγορεύσεις κυκλοφορίας, όπου χρειάζεται.