Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΚΑΕ:

«Όλοι μαζί, μια γροθιά, για την κρισιμότερη μάχη στη σύγχρονη ιστορία του ΑΡΗ

Το 2019 που μας αποχαιρετά, ήταν μία δύσκολη χρονιά για τον ΑΡΗ. Η ομάδα που μαζί με την Εθνική Ελλάδας έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια όλων των Ελλήνων, πέρασε δύσκολες στιγμές και τέθηκε εν αμφιβόλω ακόμα και η βιωσιμότητά της. Τα λάθη που έγιναν ήταν πολλά και τα εμπόδια που μπήκαν στο δρόμο της ομάδας, ακόμα περισσότερα. Μία δύσκολη χρονιά φεύγει, όμως αυτή που έρχεται είναι εξίσου δύσκολη και απαιτητική σε όλα τα επίπεδα.

Η δύση του 2019 και η ανατολή του 2020 βρίσκει τον ΑΡΗ να δίνει διπλό αγώνα. Ο ένας στο παρκέ, όπου η ομάδα μας προσπαθεί να βγει από το τέλμα. Ο δεύτερος, εκτός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών, με καθημερινή προσπάθεια για να γιατρέψει τις μύριες «ανοιχτές πληγές» του παρελθόντος.

Σε διάστημα 18 ημερών, η νέα διοίκηση της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, η οποία προέκυψε από τον Α.Σ. ΑΡΗΣ και ο διορισμός της ήταν μονόδρομος για να αποφύγει η ομάδα το «κραχ», διέθεσε περισσότερα από 100.000 ευρώ για τις άμεσες ανάγκες της εταιρίας, μετά την αδυναμία των τελευταίων μεγαλομετόχων να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Φυσικά η προσπάθεια συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και επόμενοι στόχοι είναι το άνοιγμα νέας εγγυητικής επιστολής, αλλά και η άρση των ban της ΦΙΜΠΑ, θέματα για τα οποία ήδη δρομολογούνται οι εξελίξεις.

Αυτόν τον αγώνα για επιβίωση, ο ΑΡΗΣ δε θα μπορέσει να τον φέρει εις πέρας, χωρίς τη βοήθεια του κόσμου του. Ενός κόσμου, που όποτε χρειάστηκε «έβαλε πλάτη» και πλήρωσε από το υστέρημά του για να βοηθήσει όποιο τμήμα του συλλόγου είχε την ανάγκη του.


Η ομάδα μας έχει επτά «τελικούς» στο «Nick Galis Hall», στο δεύτερο γύρο της Basket League. Σ’ αυτούς τους επτά «τελικούς», το πιο ιστορικό γήπεδο της Ελλάδας πρέπει να είναι γεμάτο απ’ άκρη σ’ άκρη. Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας Β’ γύρου συνεχίζεται και περιλαμβάνει τους επτά εντός έδρας αγώνες του δεύτερου μισού της κανονικής περιόδου της Basket League. Αγώνες που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την κατάληξη της προσπάθειας του ΑΡΗ για να πετύχει το στόχο του.

Το φετινό πρωτάθλημα είναι τουλάχιστον απρόβλεπτο και πιο απαιτητικό και άπαντες πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Το γεμάτο γήπεδο είναι ένα από τα «συστατικά» που μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του ΑΡΗ, όπως έχει δείξει η Ιστορία. Η νέα διοίκηση της Κ.Α.Ε. από την πλευρά της θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προστατέψει την ομάδα και να εξασφαλίσει την ισονομία σε όλα τα επίπεδα.

Το δεύτερο «μέτωπο», στο οποίο δίνεται καθημερινή μάχη από την Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ είναι αυτό της διευθέτησης των πολλών υποχρεώσεων, παρόντος και παρελθόντος. Τα μέλη του Δ.Σ. της Κ.Α.Ε. προέρχονται μέσα από τον πυρήνα φιλάθλων της ομάδας και ξέρουν πολύ καλά πόσο έχει βοηθήσει και «ματώσει» οικονομικά ο κόσμος του ΑΡΗ για να βοηθήσει την ομάδα, όποτε αυτό ήταν απαραίτητο.

Στην κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, κάθε βοήθεια στην προσπάθεια της νέας διοίκησης της Κ.Α.Ε. είναι ευπρόσδεκτη. Γι’ αυτόν το λόγο έχει ανοίξει εκ νέου ο λογαριασμός του Α.Σ. ΑΡΗΣ στη VIVA για την οικονομική ενίσχυση της Κ.Α.Ε.. Οι φίλοι του ΑΡΗ μπορούν να καταθέτουν το ποσό που μπορούν κι επιθυμούν στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.viva.gr/tickets/sports/as-aris-enisxusi-kae-aris/

Ο ΑΡΗΣ βιώνει μία πολύ δύσκολη κατάσταση και είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλλουμε στην προσπάθεια για την άρση του αδιεξόδου, αγωνιστικού και μη. Στο πρώτο εξάμηνο του 2020, η ομάδα μας θα δώσει μία από τις πιο κρίσιμες μάχες της μεγάλης και πλούσιας ιστορίας της. Σ’ αυτή τη μάχη, κανείς δεν περισσεύει. Όλοι μαζί, μία γροθιά, θα βγάλουμε τον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Είναι μονόδρομος».