Το αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 Crossback E-Tense και το DS 7 Crossback E-Tense Plug-in hybrid ενσωματώνουν την κορυφαία αγωνιστική τεχνολογία ηλεκτροκίνησης E-Tense, με στόχο μια νέα, συναρπαστική εμπειρία οδήγησης. Η DS Automobiles, η premium γαλλική μάρκα με τον avant garde χαρακτήρα, εξέλιξε την τεχνολογία των ηλεκτρικών της μοντέλων μέσα από την πολυετή συμμετοχή της στην κορυφαία μορφή αγώνων ηλεκτρικών οχημάτων, την Formula E. Με το πάθος για καινοτομία και αρτιότητα που την χαρακτηρίζει, η DS Automobiles ήταν από τους πρώτους κατασκευαστές που συμμετείχε στην Formula E. Στην οποία, αξίζει να σημειώσουμε, συμμετέχουν σήμερα Audi, BMW, Jaguar, Mercedes, Nissan και Porsche μεταξύ άλλων.

DS
Με δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών και οδηγών το 2019 και το 2020, η αγωνιστική ομάδα της DS Automobiles στην Formula E απέδειξε ότι διαθέτει την κορυφαία τεχνογνωσία στα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτή ακριβώς την τεχνολογία νίκης μεταφέρει και στα αυτοκίνητα παραγωγής, με στόχο να εξασφαλίσει το μικρότερο δυνατό οικολογικό αποτύπωμα, με τη μέγιστη απόδοση και πολυτέλεια στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της.

DS 3 Crossback E-Tense
Το νέο DS 3 Crossback E-Tense ενσωματώνει την ουσία της avant garde πρωτοτυπίας και την πιο καινοτόμο τεχνολογία κίνησης στο συμπαγές και γλυπτό αμάξωμά του. Με μήκος 4,12 και πλάτος 1,79 μέτρων, το DS 3 Crossback E-Tense δείχνει κομψό και δυναμικό, με στιβαρό πάτημα. Μοναδικές λεπτομέρειες, η γλυπτή μάσκα DS WINGS, τα σμιλεμένα MATRIX LED φωτιστικά σώματα, οι μεγάλοι τροχοί των 18 ιντσών και οι αναδυόμενες χειρολαβές των θυρών, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Στο εσωτερικό, το γαλλικό savoir faire βρίσκεται στο απόγειό του, με εντυπωσιακές στιλιστικές λεπτομέρειες να ενσωματώνονται σε κάθε σημείο. Κορυφαίας ποιότητας υλικά και επενδύσεις συνδυάζονται με το πρωτότυπο pattern διαμαντιού που κυριαρχεί.

Η ψηφιακή τεχνολογία στον πίνακα οργάνων των 7 ιντσών και στο σύστημα πολυμέσων με τη μεγάλη οθόνη των 10,3 ιντσών εξασφαλίζει απόλυτη ενημέρωση, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα για οδηγό και επιβάτες.

DS
Σύγχρονες εφαρμογές τηλεματικής δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό, χωρίς καμία απολύτως χρέωση και εφ’ όρου ζωής, να επικοινωνεί με το DS 3 Crossback E-Tense μέσω smartphone χάρη στην εφαρμογή MyDS. Έτσι μπορεί να προγραμματίσει εξ’ αποστάσεως τη φόρτιση του αυτοκινήτου, τον κλιματισμό και να παρακολουθεί την κατάσταση φόρτισης και άλλες παραμέτρους. Ταυτόχρονα, μπορεί να κλειδώνει, να ξεκλειδώνει και να εκκινεί το αυτοκίνητο μέσω κινητού, δίνοντας αυτή τη δυνατότητα και σε άλλα άτομα, στην περίπτωση κοινής χρήσης.

DS
Η απόλυτη έλλειψη μηχανικών θορύβων απογειώνει την ποιότητα κύλισης εξασφαλίζοντας ένα περιβάλλον απόλυτης ηρεμίας και άνεσης. Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις, η ευρυχωρία είναι χαρακτηριστική για τους επιβάτες αλλά και τις αποσκευές, στις οποίες αντιστοιχεί όγκος 350 λίτρων.

Το αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 Crossback E-Tense είναι εφοδιασμένο με μια συστοιχία μπαταριών 50 kWh που δίνει ενέργεια σε ένα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 136 ίππων και μέγιστης ροπής 260 Nm. Η απόδοση της μέγιστη ροπής από στάση και η μεγάλη ισχύς, έχουν ως αποτέλεσμα συναρπαστικές επιδόσεις χωρίς την παραμικρή εκπομπή ρύπων. Για τα 50 χλμ./ώρα από στάση αρκούν μόλις 3,3 δλ., ενώ τα 100 χλμ./ώρα απαιτούν μόλις 8,7 δλ.

DS
Παράλληλα με τις επιδόσεις, εντυπωσιακή είναι και η εμβέλεια κίνησης. Το DS 3 Crossback E-Tense μπορεί να καλύψει 320 χιλιόμετρα σε μικτό κύκλο (πρωτόκολλο WLTP) -και αρκετά περισσότερα εντός πόλης- με μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών του. Ταχύτατη είναι επίσης και ανάκτηση της ενέργειας, καθώς αρκούν μόλις 30 λεπτά σε ταχυφορτιστή για να φτάσουν οι μπαταρίες στο 80% της χωρητικότητάς τους.

DS
Για τις καθημερινές ανάγκες φόρτισης στην κατοικία ή στην εργασία με τον επιτοίχιο ταχυφορτιστή DS Smart Wall Box, μια πλήρης φόρτιση απαιτεί 5 ώρες, ενώ με μόλις 55 λεπτά φόρτισης (με on-board charger 11KW), ανακτώνται 50 χιλιόμετρα κίνησης.

Η τοποθέτηση των μπαταριών στο πάτωμα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της DS φέρνει πολύ χαμηλά το κέντρο βάρους και εξασφαλίζει εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά στο σύνολο. Ταυτόχρονα, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησης, τα Eco, Normal και Sport για να επιλέγει το ιδανικό σε κάθε οδική συνθήκη. Επίσης, δύο επιλογές ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, τις Normal και Brake.

Στα κορυφαία χαρακτηριστικά του νέου ηλεκτρικού DS 3 Crossback E-Tense περιλαμβάνεται και η ασφάλεια, η οποία έχει πιστοποιηθεί από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP με την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων. Το μοντέλο περιλαμβάνει ένα πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, μεταξύ των οποίων τα Active Safety Brake, DS Drive Assist και DS Park Pilot.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 Crossback E-Tense διατίθεται σε 2 πλήρως εξοπλισμένες εκδόσεις, με τις τιμές να ξεκινούν από τις 36.919 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης. Ταυτόχρονα, καλύπτεται από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εγγυήσεων και υπηρεσιών, με την ονομασία OnlyYou, το οποίο περιλαμβάνει 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια, 5 χρόνια δωρεάν service, 5 χρόνια δωρεάν εργοστασιακή εγγύηση και ειδικά για την μπαταρία, εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ.

DS 7 Crossback E-Tense Plug-in Hybrid 4×4
H απόλυτη έκφραση Avant Garde της αυτοκίνησης διαθέτει καθηλωτική αισθητική και καινοτόμο τεχνολογία. Σχεδιασμένο για να αποτελέσει την ιδανική επιλογή των πιο απαιτητικών και ασυμβίβαστων οδηγών, το DS 7 Crossback E-Tense Plug-in Hybrid 4×4 εντυπωσιάζει με την προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, αλλά και με την plug in υβριδική του τεχνολογία, που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις ανάγκες για απρόσκοπτη κινητικότητα, κορυφαίες επιδόσεις με ελάχιστη κατανάλωση και μέγιστη άνεση και ασφάλεια.

DS 7
Το DS 7 Crossback E-Tense Plug-in Hybrid 4×4 ήρθε για να κατακτήσει την κορυφή των premium SUV, με τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία του, απόλυτη άνεση και κορυφαία ασφάλεια. Μοναδικές τεχνολογίες όπως η αυτόνομη οδήγηση δεύτερου επιπέδου DS Connected Pilot, η ενεργητική ανάρτηση DS Active Scan Suspension και το σύστημα νυχτερινής όρασης DS Night Vision, θέτουν πολύ ψηλά τον πήχη της τεχνολογικής αρτιότητας και ασφάλειας.

Το προσεκτικά σμιλεμένο αμάξωμα του DS 7 Crossback E-Tense Plug-in Hybrid 4×4 παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του με μήκος 4,57 μέτρα, είναι αφενός επιβλητικό και αφετέρου εντυπωσιακά άνετο. Στο εσωτερικό του, πέντε επιβάτες απολαμβάνουν απίστευτη ευρυχωρία, ακόμα και στα πίσω καθίσματα με την πλάτη τους να έχει τη δυνατότητα ρύθμισης της κλίσης σε γωνία από 23° έως 32°. Ταυτόχρονα διαθέτει το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ στην κατηγορία του, με όγκο 555 λίτρα.

DS 7
Ο πληρέστατος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας συνδυάζεται με την εντυπωσιακή ποιότητα κύλισης, η οποία αναβαθμίζεται περαιτέρω χάρη στην ικανότητα του DS 7 Crossback E-Tense Plug-in Hybrid 4×4 να κινείται ως αμιγώς ηλεκτρικό. Επιπρόσθετα, οι επιβάτες απολαμβάνουν κορυφαία ασφάλεια πέντε αστέρων, πιστοποιημένη από τον EuroNCAP.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του δύο ψηφιακές οθόνες 12 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα mutlimedia, με πρόσβαση σε όλες τις πιθανές ενδείξεις, απεικονίσεις και λειτουργίες των διαθέσιμων συστημάτων ασφάλειας, ψυχαγωγίας, ενημέρωσης και συνδεσιμότητας.

DS 7
Στην περίπτωση του DS 7 Crossback E-Tense Plug-in Hybrid 4×4 η απόλυτη άνεση συναντά τις κορυφαίες επιδόσεις. Χάρη στο υβριδικό σύστημα που περιλαμβάνει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες ισχύος 110 ίππων έκαστος και έναν θερμικό 1.6 λίτρων 200 ίππων, η συνολκή συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 300 ίππους και η ροπή στα 520 Nm, που επιτρέπουν ταχύτατες επιταχύνσεις από στάση και εν κινήσει σε συνδυασμό με υψηλή μέγιστη ταχύτητα που φτάνει στα 240 χλμ./ώρα. Ενδεικτικά τα 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνονται σε 5,9 δλ. και η επιτάχυνση εν κινήσει από 80-120 χλμ./ώρα σε 4 δλ.

DS 7
Οι εντυπωσιακές επιδόσεις επιτυγχάνονται με απόλυτο έλεγχο, χάρη στο προηγμένο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων ΕΑΤ8 και της μετάδοσης σε όλους τους τροχούς. Τέσσερα διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει αυτή που ταιριάζει ιδανικά στις εκάστοτε διαδρομές που πραγματοποιεί, ενώ η λειτουργία «Save» διατηρεί τη φόρτιση των μπαταριών σε ένα προεπιλεγμένο επίπεδο για χρήση της αποκλειστικά ηλεκτρικής λειτουργίας όταν απαιτείται.

Η μεγάλη εμβέλεια του DS 7 Crossback E-Tense Plug-in Hybrid 4×4 χάρη στον κινητήρα βενζίνης συνδυάζεται με την εκπομπή μηδενικών ρύπων στην αποκλειστική ηλεκτρική λειτουργία, που είναι εφικτή για απόσταση 58 χιλιομέτρων (κατά το πρότυπο WLTP), απόλυτα επαρκής δηλαδή για τις καθημερινές σας μετακινήσεις σε αστικό περιβάλλον. Παράλληλα, η ταχύτατη φόρτιση των μπαταριών, σε 1 ώρα και 45 λεπτά από ενισχυμένη παροχή 32A με φορτιστή 7.4kW, ή σε 5,5 ώρες από μία απλή οικιακή πρίζα, ευνοεί τις μετακινήσεις αποκλειστικά με τη χρήση των ηλεκτρικών κινητήρων.

DS 7
Ακόμα όμως και σε υβριδική λειτουργία, οι εκπεμπόμενοι ρύποι και η κατανάλωση παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP το DS 7 Crossback E-Tense Plug-in Hybrid 4×4 απαιτεί μόλις 1.3 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χιλιόμετρα και εκπέμπει μόλις 31 γρ. CO2 ανά χιλιόμετρο.
Σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και με τιμές που ξεκινούν από τις 51.500 ευρώ, το DS 7 Crossback E-Tense Plug-in Hybrid 4×4 αποτελεί την επιτομή του premium επαναφορτιζόμενου υβριδικού SUV. Πληρέστατο, εντυπωσιακά άνετο, ταχύτατο, υπέρ ασφαλές και αισθητικά μοναδικό, απευθύνεται σε οδηγούς που ψάχνουν το απόλυτο σε κάθε τομέα. Με τη σιγουριά μάλιστα των πέντε χρόνων εγγύησης. Σημαντική σημείωση είναι πως το DS 7 Crossback E-Tense Plug-in Hybrid 4×4 δεν έχει εταιρικό φόρο χρήσης, άρα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τους εταιρικούς χρήστες.