Στις προπονήσεις έχει επιστρέψει και ο Άρης, όπως όλες οι ομάδες της Super League 1. Με αφορμή την επιστροφή στο «Δασυγένειο», ο τεχνικός των «κίτρινων» Μίκαελ Ένινκγ, μίλησε στο επίσημο κανάλι της ομάδας στο youtube. Ο προπονητής του Άρη σχολίασε πως η Ελλάδα είναι η ασφαλέστερη χώρα σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορονοϊό ενώ ευχήθηκε αν υπάρξει επιστροφή στη δράση, να κατακτήσει η ομάδα του το Κύπελλο Ελλάδας.

«Είμαστε πίσω ξανά. Είναι καλό το συναίσθημα της επιστροφής. Τίποτα δεν είναι ίδιο όπως πριν. Είμαστε καλά, είμαστε πάλι στο γήπεδο. Αυτό είπα και χθες στους παίκτες μου. Είναι ένα πρώτο βήμα και πρέπει να δουλέψουμε καλά και με κέφι», είπε αρχικά ο Ένινγκ και πρόσθεσε:

«Εγώ δυστυχώς βίωσα αυτή την κατάσταση με την πανδημία μακριά από την οικογένεια μου, καθώς βρίσκονται στην Γερμανία. Έμεινα εδώ, είχα θετική σκέψη και μάλλον είμαι στο ασφαλέστερο σημείο στον κόσμο αυτήν την εποχή με την πανδημία. Βλέπουμε τι συμβαίνει παντού. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει αύριο και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Σχετικά με τις αλλαγές στο ποδόσφαιρο, ανέφερε: «Σίγουρα το ποδόσφαιρο θα αλλάξει, θα είναι διαφορετικό. Δεν θέλω να πιστεύω πως θα είναι για πολύ αυτό και πως για λίγο καιρό θα είναι άδεια τα γήπεδα και χωρίς κόσμο. Δεν νοείται ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους. Το σημείο-κλειδί είναι να βρεθεί το εμβόλιο και πιστεύω να βρεθεί γρήγορα για να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία».

Σε ερώτηση για την πιθανότητα επανέναρξης, απάντησε: «Σαν προπονητής που είμαι, εγώ θέλω να παίξουμε μπάλα, θέλω να παίξουμε ποδόσφαιρο και να συνεχιστούν οι αγώνες. Ο Άρης είναι μέσα στους στόχους του και στο πρωτάθλημα στα play offs και στο Κύπελλο, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμένα. Περιμένουμε τι θα αποφασίσουν οι αρμόδιοι. Εμείς πάντως προπονούμαστε».

Τέλος, ο Μίκαελ Ένινγκ, πρόσθεσε: «Ασφαλώς καταλαβαίνω τους φίλους του Άρη που θέλουν να παίξουμε ποδόσφαιρο καθώς υπάρχει μπροστά μας ο μεγάλος στόχος του Κυπέλλου. Αυτό σκεφτόμαστε και εμείς, αυτός είναι ο στόχος μας. Νομίζω ότι είμαστε κοντά να πάμε στον τελικό. Μακάρι να παίξουμε, να τα καταφέρουμε, να πάμε και μακάρι να πάρει ο Άρης το Κύπελλο, διότι είναι ένας τίτλος που του λείπει εδώ και πολλά χρόνια».